ÖZELLİKLER
BİLGİLER
SON 10 MESAJI
Herkese merhabalar. yaklaşık 7 yıldır akvaryumlarımızdaki malawi türlerinin doğal ortamındaki videolarını topluyorum. lakin hiç bir yerde cyrtocara moorii (yunus ciklet)'i doğal ortamında bir video yada fotoğraf bulamadım. Bu konuda bana yardımcı olacak meraklı hobidaşlar arıyorum
[K]Yardımınız için teşekkürler[/K]
Bu derece kirlendiği için konu sahibinden özür diliyorum. Tekrardan kusura bakmayın
SERA AQUATAN
sera aquatan yeni Bio Protect Formula ile tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında musluk suyunu balıkların ihtiyaçlarına göre anında sağlıklı ve temiz su olarak düzenler.
Akvaryum bakımı az iş gerektirir
*****Musluk suyu, akvaryum sakinleri için uygun bir yaşam kaynağı değildir. Biz insanların kullanımına uygun hale getirmek için musluk suyuna katılan maddeler, akvaryumdaki balık ve mikro organizmalar için zararlıdır.*************
Yeni Biyo Koruma Formüllü sera aquatan, bu zararlı katkı maddelerini güvenli bir şekilde temizler ve her kurulum ya da su değişiminde musluk suyunu balıklar ve bitkiler için daha da uygun bir şekilde düzenler. Bu da akvaryumdaki balıklar, bitkiler ve mikro organizmalar için yaşama koşullarını önemli ölçüde iyileştirir. Balıklar en canlı renkleriyle parlayacaktır. Akvaryum bakımı daha az çaba gerektirecektir.
Yeni sera bio Protect Formula ile en uygun akvaryum suyu kalitesi
- pH nötr formülü sayesinde sorunsuz balık nakli
- Zararlı klorun hızlı bir şekilde temizlenmesi
- Ağır metallerin hızlı bir şekilde bağlanması
- İyot sayesinde görkemli renkler ve canlılık
- Deri koruyucu jele bağlı olara mukoza zarı ve solungaç koruması
- Sağlıklı balık gelişimi için magnezyum ile enzimlerin etkinleştirilmesi
- B vitamini sayesinde daha az stres ve daha iyi bir sinir sistemi desteği
pH değerinin hızlı bir şekilde düşmesi, örneğin balık nakli ya da su değişimi durumlarında, üst deri yaralarına ve kanayan solungaçlara neden olabilir.
pH nötr formüllü sera aquatan doz aşımı durumlarında bile pH değerini değiştirmez ve sorunsuz balık naklini garantiler!
Bir çok durumda klor, 0.1 mg/l düzeyinde balıklar için ölümcüldür. Balıkların solungaçları saldırıya uğramakta ve yıpranmaktadır.
sera aquatan hızlı bir şekilde kloru temizler!
Bakır gibi ağır metal iyonları mukoza salgılamasını artırır ve solungaçları yıpratır.
sera aquatan ağır metal iyonlarını hızlı ve kalıcı bir şekilde bağlar!
[QUOTE=betamm]filtreyi 3-4 günde temizlemelisin.
3-4 günde filtre temizlenmez. Malesef petshopçuların söyledikleriyle hareket etmemek lazım. Filtre bakımı 3 haftada bir akvaryumdan çekilen su ile filtrasyondaki malzemeleri(sünger ,bioball vs) temizleyerek yapılır.
2-3 bardak diyede birşey yok malesef. 5 günde bir %30 oranında su değişimi yeterlidir.
Balık ölümlerinin nedenlerinden biride yemlerken filtreyi kapatıp o şekilde unutup gitmektir. Filtre hiç bir zaman kapatılmamalı, onun yerine yemi içine çekmeyecek şekilde uygun bir açıyı deneye deneye bulmaktır.
[QUOTE=Refeco]İzmir gibi suyu bol klorlu bir şehrimizde yaşıyorum. Bugüne kadar musluk suyu haricinde hiçbir şey(su düzenleyici vs.) kullanmadım. Önemli olan suyu dinlendirip kloru uçurmak. Mümkünse akvaryuma balık koymadan önce ekipmanlarla birlikte 4-5 gün akvaryumu çalıştırmak. Bu süreç dahilinde kullanacağınız yemlerden birkaç tanesini suya atmanız, su içerisinde yararlı bakteri üremesini arttıracaktır. Hatta az miktarda içme suyunu ağzınızda çalkalayıp, biraz tükürüklü olacak şekilde suya bırakmanız akvaryumunda oluşması gereken yararlı bakterilerin üreme hızını arttırır diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Çok yanlış bilgiler içerisindesiniz. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin. Suyu nekadar dinlendirirseniz dinlendirin ne kloramin gider ne de klor tamamen gider. Ayrıca olay sadece bu ikiside değil, ağır metaller vs.vs.... Hani balıklar anlamsız bir şekilde 1-2 yılda ölüyor ya, işte tam olarak sebebi budur. Özel tür besleyenler hastalıkla ölümle uğraşmamak için aquatan vb. kimyasallar kullanarak suyu dinlendirirler. Bunca insan boşa kullanmıyor. Yunus besleyen birisi olarak, aquatan kullandığımdan beri balıklarımın yüzgeç diplerindeki kırmızılık yok oldu. Yararını zaten balıkların ömründen tutunda, rengine kadar herşeyde farkedersiniz...
Ayrıca yine yanlış bir bilgi, 4-5 günde yem kullanarak bakteri kültürü oluşturulmaz. Bakteri kültürü dediğiniz şey, destekleyici kültür kullanmadığınız sürece 2-3 haftada anca oturur.
Bakteri kültürünü destekleyecek şeylerden biri balıkların dışkısıdır. Görüntüden rahatsız olmuyorsanız kesinlikle dışkılarını çekmeyin. Bırakın suyunuz otursun. Linki herkesin incelemesini öneririm:
http://www.akvaryum.com/forum/yoksa_siz_hal%C3%A2_dip_mi_cekiyorsunuz_k716738.asp
Öncelikle iyi forumlar
En büyük yanılgılardan biri "Hazır su kullanıldığından su düzenleyici (klor-kloramin giderici) kullanmaya gerek yok" denmesidir. Arkadaşlar insanların içtiği bütün sular balıklar için uygun değildir ! Hepsinde belli bir miktarda klor'da vardır kloraminde.
O balıkların kendilerini sevdirdikleri falan yok. Yunuslar aşırı obur cikiletlerdir devamlı yem isterler. Azar azar günde 4-5 yem verilmeli. İşkence etmeyin okadar hayvana, o küçük dediğiniz erkek bir süre daha büyüyüp diğer büyük erkek baskınlık yapmaya başladığında yanık (küçük) kalacak işkence çekecek.
Yada kendi bildiğinizi yapın ve burada hayvanlara bukadar hassas davranan ve bakan insanların içinde 200 litrede 8 tane yunus besliyorum diye birton olumsuz eleştiri alacağınız konular açmayın.
Yunus kayaların arkasına saklanmayı sevmez. Eğer saklanıyorsa onu buna mecbur eden birşey vardır. Yeni başlayanlar için ağzında yavru varmı yokmu en net anlama şekli, ağzının altı aşağıya doğru şiş ve nefes alıp verirken ağzını milimlik açmasıdır. Çok tecrübeli dişiler ağızlarında yavru varken ufak ufak yem yerler.
Yinede emin değilseniz fotoğraf koyarsanız daha belirleyici olur.
Tekrar ikaz ediyorum 200 litrede 2 erkek bakılmaz !
Öncelikle iyi hobiler. Bende sizin gibi 2 yıl önce yunus bakmaya düşük hacimde (220 litrede) bakmaya başladım. Hevesinizi kırmak gibi olmasın ama imkanınız varsa daha başlamadan hacmi en az 350 litre yapın derim.
1- 200 litrede 2 erkek yunus kesinlikle bakılmaz. İyice büyüdüklerinde akvaryumda balyoz sesleri duymaya başlarsınız, gün gelir birtanesini ters dönmüş ölü vaziyette bulursunuz. ! 1 tane Erkeği kesinlikle geri verin. Yunuslar aşırı sakin cikletlerdir fakat baskınlık kavgaları söz konusu olunca izlerken bile rahatsız olursunuz akvaryumda huzur olmaz !
2- 200 litrede 8 tane yunus hiç beslenmez. Azami 1e 3d olabilir. Hatta yunus dişileri fazla kovalayan bir ciklet olmadığı için ve hacim göz önüne alındığında 1e 2 dişi daha makul.
Dişi eğer çiftleşmez ve yumurta dökmez ise tüpçüğü 2-3 gün durabilir. Fakat dişi olgun ise ve çiftleşip ağzına yumurta alırsa 8-10 saat içinde o tüpçük gider. Eğer dişi çok küçükse, 1-2 gün o tüpçük kalır fakat bu normal birşey değildir, tabi bu durumda doğal olarak tüpçüğü duran dişiyide erkek dölleme isteği ile rahat bırakmayabilir. Bu olay birkez benim de başıma geldi
Fakat sizi tekrar ikaz ediyorum 1 tane erkeği kesinlikle verin. Yoksa huzursuzluk yüzünden dişileriniz çok strese girer.
Mercan kayasına gelirsek eğer alttaki fotoğraf gibi ise balıklarınız için Jilet görevini görür. Sakı koymayın. Suya bir etkisi olmaz fakat balıklarınız en ufak bir kovalamacada yada kavgada kayaya vurursa yaralanabilir,kör olabilir hatta ölümle bile sonuçlanabilir.
http://img03.blogcu.com/images/h/a/y/hayvanseverbora/fa83baae4756b6c16a58c42057c31bb5_1269173576.jpg
Yurt dışı forumlardaki insanların emin olun bizden kat ve kat fazla imkanları vardır. Bizim için eheim en yüksek marka ise onlar için en taban markadır. Bizde üst düzey markaları sadece dizilerdeki ve holdinglerdeki akvaryumlarda görürsünüz Zaten biraz gezerseniz yurtdışında adamlar akvaryumlarına göre kendileri filtrasyon yapıyorlar. Bizdeki gibi salla pati kum taş kaya vs. kullanmıyorlar. Malawiden kum getirtiyorlar, hatta bir videoda adam malawiden kaya getirtmiş biyotop için. Işık ve ısıtıcı hariç hiç bir elektronik malzeme kullanmadan yapılan Malawi Biyotopları. 2 yıldır sabah akşam araştırım ve hergün yeni yöntemlerle, materyallerle, markalarla vs. karşılaşıyorum
En azından şöyle bir akvaryumu Türkiye'de görmedim
http://www.youtube.com/watch?v=COsbWPtDEI0
yada bunu
http://www.youtube.com/watch?v=BsvWB2S030s
SON MESAJLAR
- Cikletim Ağzını Boşaltı protag61, 12:39
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Isıtıcısı Akvaryumun İcinde Patladı KaanE, 12:34
Yeni Üye Forumu - Lepistesimde Hastalık Fikri Olan Varmı Duruasel, 12:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 KaanE, 12:28
Akvaryum Tanıtımı - Elyaf KaanE, 12:23
Yosun - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 11:37
Akvaryum Tanıtımı - Ocean Free Hk. MasterChief, 11:37
Malzemeler ve Yemler Forumu - Balık Biti Hakkında Her Şey MasterChief, 11:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Filtre Si aliefecilciler, 10:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” bendeniztayfun, 10:30
Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Azizdurdenn, 10:00
Akvaryum Tanıtımı - 2. El Dış Filtre Alınır Mı Muhammedcay, 09:04
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Kaç Lt Olmalı Taha Yanık, 09:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hava Motoru Ve Su Berraklaştırma Ozntrn, 08:13
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Filtre Malzemeleri Hk. Emreözamisos, 05:14
Filtreleme Seçenekleri - Japon Balığı Hastalığı Dexter85321, 04:54
Yeni Üye Forumu - Bettarmy: Bir Beta Üretimi Girişimi yigithanw, 03:57
Labirentliler - Kılkurdu Mu Planarya Mı? Aayy, 01:18
Yeni Üye Forumu - Brichardi Ujiji Yavruları Ve Akvaryum hasanhr, 00:40
Tropheus - Bucephalandra İle Alakalı Yardım Lütfen emreabay6, 00:09
Bitki Akvaryumları Genel - Molly Serüveni Azizdurdenn, 23:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Benekli Kedi Balığım KaanE, 23:38
Kedi Balıkları Tanıtımı - Akvaryum Kumu Üzerine Mika Cam Yapmak Emreözamisos, 23:32
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Buhar Camı Gwynbleidd, 23:24
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Bitkiler Mesenizli, 23:21
Bitki Akvaryumları Genel - Bu Dere Kumu Akvaryumda Kullanılır Mı? Tulpar99, 23:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 22:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Balığımdaki Sorun Ne ? Gokalpp, 22:40
Canlı Doğuranlar - Monte Carlolarım Gelişmiyor Keremeker, 22:38
Yeni Üye Forumu - Havuzdan Çıkan Baloncuklar Tulpar99, 22:27
Sazansıgiller - Sp Ercan681, 22:23
Yeni Üye Forumu - Kuyruk Erimesi Larvaklm, 22:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 21:50
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hava Motoru Zorunlumu? neomeo, 19:38
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Caridina Suyunda Neocaridina Nasıl Olur? giyotyn, 19:35
Omurgasızlar - Ramirezi Hamite07, 18:26
Güney Amerikan Cichlidleri - Sonunda Başardım Melek Yavruları Hamite07, 17:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dry Start Başlangıç Orhan76, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - 80ler Nostalji Orhan76, 15:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Fluval E100 Isıtıcısı Nasıldır mitii, 15:46
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Melek Balığımın Dişisi Sürekli Yukarı Bakıyor Ahmetncy, 14:04
Yeni Üye Forumu - Ada La Plata Sand Meryemmm, 13:36
Bitki Akvaryumları Genel - Shallow Tank twinsoul, 12:42
Akvaryum Tanıtımı - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit SaRCoPhiLiuS, 11:48
Diğer Tatlı Su Canlıları - Hava Motoru Ve Filtre Önerisi. Orhan76, 08:33
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Yavrusu Hakkında Jilkorsen, 07:02
Canlı Doğuranlar - Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem egedin, 00:46
Canlı Doğuranlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:31
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ebubekir ATAR, 00:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nano Deniz Akvaryumu Kurulumu İçin Ne Gerekiyor 1Balikci, 00:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 12:55
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 12:48
- Apistogramma Türleri, Panda Ribbon Lepistes yamansengonca 12:29
- 40x40x40 Ultra Clear Küp Akvaryumlar Sıfır yamansengonca 12:29
- Aquaclear 110 Şelale Filtre macagil 12:16
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 12:14
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 12:14
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 12:14
- Corydoras Sterbai nikon_ 12:14
- Red Tiger Lotus nikon_ 12:14
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 11:52
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 11:49
- Rainbow Cichlid Çift Ciyus 11:43
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 11:42
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 11:42
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 11:41
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 11:41
- Nannacara Anomala Yavru tarikyksl 11:38
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 11:12
- Kriza Gold emree06 11:12
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 10:47
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 10:47
- Endler Balikcidede 10:47
- Eheim Classic 2260 Musluklu Sıfır Hiko 10:31
- Spotted Angelfish Hiko 10:31
- Black Venezuela Corydoras Hiko 10:31
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 10:28
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 10:28
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 10:05
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 10:05
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 10:05
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 09:58
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 09:58
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 09:58
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 08:56
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 08:03
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 08:03
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 08:03
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 08:03
- Epey Miktarda Moss brkenginol 07:30
- Altın Kafa Melekler Tekin35 05:33
- Cüce Vatoz İle Takas Olur Caninenss 04:12
- Kalan Malzemeler lazy46 03:23
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 01:33
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 01:33
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 00:41
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 00:15
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 23:53
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 23:46
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 23:46
KULLANICILAR
- 121 Online Kullanıcı, 66 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.