ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kayaker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Temmuz 2014 15:20
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2014 19:26
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Telli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 2 MESAJI

Tetra Tec Ex 700 su kaçırması
yeni aldım herhangi bir su sızdırma yok. 2011 üretimden itibaren sorun yok sanırım
DIŞ FİLTRE VARKEN İÇ FİLTREYE GEREK VAR MI?
Dış filtre iç filtre hususunda bir türlü aklımın almadığı bir husus var. Daha doğrusu mantığıma uymayan hatta fizik kuralları açısından açıklanması zor bir durum var.

İç filtre mekanik temizlik, dış filtre için biyolojik filtrasyon veya temizlik yapar diyoruz.

İki tane aynı kapasitede olan 600lt/h lik iç ve dış filtreyi ele alalım. İç filtrenin pompa ya da impeller emiş deliği çapı ile dış filtre boru emiş çapları aynı olur. (tetra tec 600'ün impel deliği ile 600lt'lik herhangi iç filtreyi karşılaştırın) aradaki fark önemsiz sayılacak kadar azdır. Biraz daha emiş hattına yaklaştığımızda dış filtre boru emiş süzgecinin yüzey alanı ile iç filtredeki plastik kabının dışındaki emiş alanı(emiş ızagara alanları) da birbirlerine çok yakınlar. Şimdi aynı kapasiteyle çeken iki makine, emiş yüzey alanları aynı, mekanik süzgeci yapacak süngerler aynı, çıkış debisi aynı, temizleyecekleri maddelere yakınlık aynı ama bir içerde direk suyun içinde diye mekanik yapıyor diğer dışarda diye aynı mekanik temizliği yapamıyor. 

Dış filtre dediğimiz cihazın içinde sadece karbondur, subtrattır yok bakterilerin yerleşmesi için plastik toplardır olsa da sünger olmasa diyeceğim tamam partikülleri süzemiyor sadece biyolojik filtrasyon yapıyor. Ama durum öyle değil. 

Dış filtrede, filtre kabının içinde olan sünger süzgeci çıkarsam akvaryumun içindeki emiş borusunun içine uygun şekilde soksam sonra da bir mühendislikle impelleri de alsam hemen suyun içinde çevirsem; biyolojik filtrasyon ekipmanlarını ise impellerden sonraya koysam, öyle bir cihaz yapsam, iç filtrenin mekaniğinden ne farkı kalacak.

Bu kaba pislikler filtre mi seçiyorlar. İç filtreysen emişine girerim, dış filtreysen emişine girmem de süzülmem de mi diyorlar ?   

Ya da dış filtrenin içindeki sünger ben akvaryumun dışındayım süzmüyorum mu diyorlar.

Debi aynı, emiş yüzeyi aynı, emilecek pisliklere emiş hattının yakınlığı aynı, birinin motoru dışarda diye mekanik yönden motoru içerde olanla aynı işi yapamıyor ?

Benim düşüncem iç filtrede, içine subrattır, karbondur odur budur koyamazsın büyük alan gerekir. Bu sebeple filtreyi dışarı koymak zorundasın. Dolayısıyla iç filtre sadece mekanik temizlik yapabilecek az oranda da süngerinde tutabileceği bakterilerle biyolojik filtrasyon yapabilecek küçük akvaryumlar için uygun bir süzgeç, aynı zamanda istersen hava da verirsin. Yani hepsinden az oranda yeter miktarda yaparsın.

Ama mekanik temizlik yanında iyi bir Biyolojik filtrasyon da istiyorum diyorsan o zaman dış filtre alacaksın. 

Özetle aynı debi şartlarında içine biyolojik ekipmanlar koydun diye mekanik temizlikten kaybetmezsin. 
Bu yüzden de filtrem iyi mekanik temizlik yapmaz diye iç filtre alamana da gerek kalmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.