ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
[QUOTE=hacilar][QUOTE=mali]Herkese iyi günler
Bu başlığı şimdiye dek görmediğim için kendi kendime çok kızdım, sanırım kaplumbağalar pek ilgi alanıma girmediğinden olsa gerek. Ancak size konu hakkında şunu söyleyebilirim ki kaplumbağa dahil soğuk kanlı sürüngenlerin evde beslenmesi salmonella türü bakterilerle infeksiyon bakımından ciddi bir risktir. Bununla ilgili olarak Avrupa birliği "Eurosurveillance report" adı altında çok ciddi ve kapsamlı yıllık raporlarından birini bu konuya ayırmış ve yayınlamıştır. Linkini verdiğim dosyada (http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=18902) bu yıl haziran ayında yayınlanan raporun tamamını bulabilirsiniz.
Rapor, linkte de görüldüğü üzere İsveç, Belçika, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, Litvanya ve Hollanda hükümetlerine bağlı konu ile ilgili en yetkili devlet kuruluşlarının bir ortak çalışması olarak hazırlanmıştır.
Bilgilerinize sunarım[/QUOTE]
Eurosurveillance , Cilt 13 , sayı 24, 12 Haziran 2008
Euroroundups
[b]SÜRÜNGENLERLE BİRLİKTE YAŞAYAN SALMONELLA ENFEKSİYONLARININ AVRUPADAKİ MEVCUT DURUMLARI[/b]
Editör takımı(eurosurveillance@ecdc.europa.eu)1, S Bertrand2, R Rimhanen-Finne3, F X Weill4, W Rabsch5, L Thornton6, J Perevoščikovs7, W van Pelt8, M Heck8
1.Eurosurveillance Avrupa HastalıkÖnleme ve Kontrol Merkezi , Stockholm , İsvec
2.Salmonella ve Shigella için Ulusal Referans Merkezi ,Bilimsel Halk Sağlığı Enstitusu Bakteriyoloji bolumu , Bruksel,Belcika
3.Ulusal Halk sağlığı Enstitüsü , Bulaşıcı Hastalık Epidemiyoloji ve Kontrol Bolumu
4.Ulusal Salmonella Referans Laboratuvarı , Pasteur Enstitüsü , Paris ,Fransa
5.Salmonella ve diğer Enterikler icin Ulusal Referans Merkezi , Robert Koch Enstitüsü ,Wernigerode Şubesi , Wernigerode ,Almanya
6.Sağlık Koruma Gözetim Merkezi , Dublin , İrlanda
7.Bulaşıcı Hastalıkların Epidemiyolojik Gözetim Bolumu , Halk Sağlığı Kurumu , Riga , Letonya
8.Ulusal Halk Sağlığı ve Cevre Enstitüsü, Bulaşıcı Hastalık Kontrol Merkezi (RIVM) , Bilthoven , Hollanda
Salmonella enfeksiyonları , kontamine gıda tuketimi , kişiden kişiye bulaşma , su yolu ile bulaşma ve birçok çevresel ve hayvansal etki ile ortaya çıkar.Özellikle Sürüngenler ve diğer soğuk kanlı hayvanlar salmonella bakterisine taşıyıcılık yapabilirler ve enfeksiyon durumları bu hayvanlarla doğrudan veya dolaylı yoldan temas ile ilişkilendirilmiştir.
Amerika birleşik devletlerinde her yıl takriben 1.4 Milyon insanda gorulen Salmonella enfeksiyonu vakaları meydana gelmekte ve bunlardan 74.000 vakanın bir surungen veya amfibiye maruz kalmanın bir sonucu olduğu tahmin edilmektedir [1].
Amerika Birleşik Devletlerinde 1994-2002 dönemi için sürüngenlerle ilişkili salmonella vakalarının düzenli raporları mevcuttur[2-4].Avrupa ülkelerinde sürüngenler veya diğer egzotik evcil hayvanlarla ilişkilendirilen salmonella enfeksiyonu vakaları da tanımlanmıştır [5-16] fakat Avrupa'da bu sorunun büyüklüğünü ortaya çıkaracak daha kapsamlı bir çalışma mevcut değil.2006 yılında toplam 160.649 insanın etkilendiği salmonella enfeksiyonu vakaları Bulgaristan , Romanya , İzlanda , Lihteştayn ve Norveçin de aralarında bulunduğu 25 AB üyesi devlet tarafından rapor edilmiştir.[17]
Yöntem
2005-2007 yılları arasında İrlanda'nın güneydoğusunda sürüngenlerle ilişkili salmonella vakalarına dair yeni bir raporun Eurosurveillance'de yayınlanmasının ardından bazı Avrupa ülkelerinde de benzer vakaların ortaya çıkması üzerine Eurosurveillance editör gurubu diğer Avrupa ülkelerinden de veriler toplamak amacı ile hızlıca bir anket hazırladılar .Anketin uygulandığı ülkelerde son üç yıl içinde sürüngenler ya da diğer egzotik evcil hayvanlardan kaynaklanan salmonella enfeksiyonu vakası bildirilip bildirilmediğini sorduk ve bu soruya evet yanıtı aldığımız anketlerde bize veri sağlamaları için olguların (hayvanlar ile ilişkilendirilen enfeksiyon vakaları) yaşını sorduk.Araştırma sonuçlarımızın ayrıntılı olmasını amaçlarken hevesle çalışıyorduk .Daha ileri seviye araştırmalar , ilham ve diğer Avrupa ülkelerinden bu konu hakkında daha fazla yorum ve rapor almayı umuyoruz .
Sonuçlar
Belçika :
Belçika'da 2005 'den beri her yıl yaklaşık 3000 - 5000 arası insanda görülen salmonella enfeksiyonları rapor edilmiştir.Bu enfeksiyonların büyük çoğunluğu gıda kaynaklı olmakla birlikte ara sıra hayvanlarla temas kaynaklı olanlarda bildirilmiştir.2007 yılında 4 aylık bir kız çocuğunun çok fazla acı çektiği bir salmonella enfeksiyonu vakası bildirilmiş ve bu enfeksiyonun ailenin evcil kaplumbağasından kaynaklandığı rapor edilmiştir.
2008 yılı Nisan ayında bildirilen 3 Salmonella Entericanın bir alt türü olan arizonae enfeksiyonunun tamamının evde beslenen yılanlara temas kurularak edinildiği bildirilmiş .
Yaşları 1 ve 2 ay arasında değişen iki kız bebek ve diyalize bağlanmak zorunda olan 57 yaşında bir kadının da enfekte oldukları bildirilmiş .Belçika Sağlık Müfettişliği vakaları incelemiş , yaşlı kadın ve etkilenen çocukların ebeveynleri ile görüşmeler yapılmış.
3 vakada da sebebin yılanlara dolaylı yoldan temas olduğu bildirilmiş.
Aile yılanları hastalık başlangının 5 yıl 3 hafta öncesinden beri besliyorlardı .Üç '' isolate'' ın klonal olarak ilişkili olmadığı Pulsed-field jel elektrofezi ile tespit edildi ve test edilen tüm antibiyotiklere duyarlı olduğu saptandı.
[b]Raporun Orijinali : http://www.eurosurveillance.org/ViewArticle.aspx?ArticleId=18902[/b]
[b]Arkadaşlar devamını boş vakitlerimde çevireceğim ,işe gittiğim için şimdilik bu kadar , imla ve çeviri hatalarım için özür diliyorum , çeviri hatası görenler pm den yazabilirler . Sağlıkla kalın .[/b]
[b] [/b]
IBCAquaculture2014-07-06 18:41:04[EDIT]IBCAquaculture,2016-03-10 00:55:34[/EDIT]
[b]VİVARYUM[/b]Vivaryumun anlamı ''[b]Küçük Dünya[/b]''dır ve vivaryumlar bazı bitki ve hayvanların içinde yaşadığı yere benzetmek amacı ile kurulan küçük dünyalardır . Orman vivaryumunda yürüyen bir karınca gerçek dünyada ormanda yürüyen bir adam kadar küçüktür.Bu toplulukları hazırlamak , kişinin hangi bitki ve hayvanların bir arada yaşayabileceğini tecrübe etmesini sağlar .Dünyayı gezen bir kişi farklı çevrelerde birçok farklı flora ve fauna gözlemleyebilir.Kuru,sıcak çöl bölgelerinde yaşayan organizmalar çok az suya ve yüksek sıcaklığa uyarlanmıştır bunun yanı sıra ormanın ortasında bir bataklıkta yaşayan bitki ve hayvanlar çölde yaşayamazlar çünkü onların daha az sıcaklık ve daha çok suya ihtiyaçları vardır .Bir vivaryumun içindekileri seçmeden önce , organizmaların ilişkileri ve çevreleri araştırılmalıdır . Hayvanlar ve bitkiler birlikte yaşayabilecekleri toprak çeşidine yerleştirilmeli ve onlar için optimum nem ve ısı değerleri sağlanmalıdır .[b]A) ORMAN VİVARYUMU[/b]Farklı toprak ve dekorları koymak için bir cam kavanoz veya eski bir akvaryum kullanılabilir .Bir orman vivaryumu yapmak için en dibe odun kömürü parçalarını ve çakıl tabakasını yayın , bu tabakayı birkaç santimetre zengin bahçe toprağıyla kaplayın .Küçük orman bitkileri örneğin ; çilek , eğrelti otu ve yosun bu tabakanın üzerine aktarılabilir.Semenderler , kara kurbağaları ve ağaç kurbağaları bu çeşit bir hayattan keyif alırlar . Vivaryumu direk güneş ışığından uzak tutun çünkü bu bitki ve hayvanlar gölge yerleri tercih ederler .[b]B)ÇÖL VİVARYUMU[/b]Bir çöl vivaryumunun içerisinde etli ve sulu bitkilerin yetiştiği kumlu toprağa ihtiyacı vardır .Küçük yılanlar ve boynuzlu kara kurbağaları bu çevreye iyi uyum sağlarlar .Bu çeşit vivaryumda diğerlerine nazaran daha yüksek miktarda güneş ışığı kullanılabilir .[b]C)BATAKLIK VİVARYUMU[/b]Bu vivaryumun en dibi bir parça kum , bir parça turba yosunu ve bir parça çakıl karışımından oluşmalıdır.Bataklık hayatı diğer biçimlerden daha fazla neme ihtiyaç duyar . Bu çevre için atılgan bitkiler , Güneş Şebnemi ve Venüs Uçankapanı gibi böcekçil bitkiler idealdir .[b]D)YARI SUCUL VİVARYUMLAR[/b]Bu vivaryumdaki dekor nehir kenarının birebir kopyasıdır .Suyun dağılmaması için zemini kaplayan maddenin bir kenarında tepsi gibi bir yer , kalan kısım verimli toprakla kaplanmalıdır .Dere kenarında bulunan küçük bitkiler kullanılabilir .Sucul Bladderwort bu ortama iyi gider . İribaş ve su böcekleri bu ortamda beslenebilir.
KAYNAK :[b] Young People's Science Encyclopedia SuVe 18 - Edited by the staff of NATIONAL COLLEGE OF EDUCATİON , Evanston , Illinois[/b][b]
[b]Şahsıma haber verilerek kopyalanması benim için kafidir , aksi halde canınız sağolsun.[/b][EDIT]IBCAquaculture,2016-03-10 00:55:58[/EDIT]
Merhaba değerli hocam , ben 2013 yılı girişli bir İstanbul Üniversiteliyim , hazırlığım bitti ve bu yıl kısmetse Su Ürünleri Mühendisliği birinci sınıftan başlıyorum . Mesleki hayatımda tek bir türe yoğunlaşıp az sayıda fakat kaliteli balıklar üretip pazarlamayı düşünüyorum . Fakat sürümü bu denli bir düşük bir tesise (Malum tek tür ve ilk yıllarda getirisinin çok düşük olacağı gözler önünde ) KOSGEB desteği alabilme imkanım var mıdır ? ve rica etsem bölüme geldiğimde oturup daha detaylı konuşabilir miyiz ? Sizi yakından tanımak isterim . Saygılar .
Bence akvaryum için elektrik üretmek yerine , kendi kendini idare edebilen sistemleri araştırıp , akvaryumunu kendi kendini idare edebilir bir şekle sokabilirsin , bu da hem daha doğal bir akvaryum sahibi olmanı , hem elektriğe para harcamamanı sağlar . Ayrıca ekipmana da para vermezsin .
1[EDIT]IBCAquaculture,2016-03-10 00:56:53[/EDIT]
Arkadaşlar hobi olarak USDA nın sitesinden Nevada ve californiadaki gölleri takip ediyorum , Tahoe gölünde son zamanlarda oltacıların yakaladıkları japon balıkları dikkatimi çekmeye başlamıştı ve 3. ayda girilen bir haberi paylaşmak istiyorum sizlerle :
İstilacı türler ya doğrudan avlayarak ya da yaşam alanlarını yok ederek yerli türlere zarar verebilirler .Araştırmacılar kendi yakıt atıklarıyla ve aşırı yosunlaşmayla da gölün zarar görebileceğinin farkındalar fakat bunun dev akvaryum balıkları kadar önemli olmadığını düşünüyorlar .Gölde araştırma yapan biyologlara ‘’sıcak su balığı bulduğunuzda , onu çıkarın ve göle atmayın ‘’ uyarısında bulunuyorlar .
DÜN KOI-KEEPER in Ahmet abiydi sanırsam , konularını okurken bir kullanıcı sormuştu , bizim orada küçük bir göl var , bende oraya koi atsam ne olur diye . O arkadaş veya onun gibi düşünenler varsa bi gözden geçirsinler derim. Hayırlı çalışmalar .
Haber United States Department of Agrıculture ' blog sitesinden alıntıdır . Çeviri bana aittir.
[QUOTE=BuRAK]Bugün hortumsuz olarak deniyeceğim bakalım aynı sonuç alınacakmı hortumun amacını anlamış değilim.
Temizlik ürünü hala gelmemiş pazartesi gelecekmiş sabırsızlıkla bende merak ediyorum.[/QUOTE]
Zaten yetiştiriçilik ve işleme çift anadal düşünüyorum :) Teşekkür ederim yorumlarınız için .
Zannetmiyorum , zaten hayatımı idame ettirebilecek bir düzen içerisindeyim . En kötü ihtimal lüks yaşayamam yani .
SON MESAJLAR
- Bitki acemibiri, 21:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Biyolojik Filtre acemibiri, 21:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mobil Onay Kodu Hatası Guney34, 21:19
Yeni Üye Forumu - Bu Hava Motoru Sessiz Mi Kullanan Var Mı Abdullah929, 21:18
Yeni Üye Forumu - Akvaryum İçin Isıtıcı Abdullah929, 21:16
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Farklı Makra Bakteri Kültürü Kullanmak mitii, 21:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dişi Frontozam Üreme Magrasına Girmiyor Berke.., 21:04
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 4 Aydır Geçmeyen Su Bulanıklığı. TURKK, 20:50
Yeni Üye Forumu - Kiraz Karides Ve Kullandığım Sıvı Gübreler KaanE, 20:43
Omurgasızlar - Manado Toprakta Renk Değişimi Aguamentist, 20:30
Hastalıklar ve İlaçlar - 60x40x40 Lowtech Vlademirol, 20:24
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığı Hakkında YOTHAN, 19:54
Yeni Üye Forumu - Shallow Desktop Darkwater 41lt Lepistes KaanE, 19:33
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Kuyruk Yırtılması mitii, 19:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Yem Değişikliği MURNEF, 19:19
Malzemeler ve Yemler Forumu - Blackwater Tetra 40lt Bambu Ormanı KaanE, 19:19
Akvaryum Tanıtımı - Seyyar Sump Konumlandırmak İçin Yardım Lazım🙏 Göksel D, 19:17
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 19:16
Labirentliler Tanıtımı - Aqua Led Mi Orion Led Mi? Lepistes.., 18:41
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Geçmeyen Planarya Veya O Tarz Bişey Bettamtailung, 18:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkimdeki Beyaz Şeyler Berkayv, 18:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeşil Su Sorunu M.levent, 17:42
Yeni Üye Forumu - Beyaz Lekeler Ne Aquaristtr, 17:39
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Tecrübemle Yeni Akvaryumum burakbyrs, 17:19
Canlı Doğuranlar - Transgenetik Yavru Dip Cekim Atesufuk, 16:56
Amerikan Tetraları - Dry Start Parvula Denemem DemAktas, 16:53
Akvaryum Tanıtımı - 50x50x30 Sumplu Akvaryum Denemem Malinua55, 16:21
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Cüce Amerikan Dünyası Fatih96, 15:53
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeni 15 Litre Akvaryum Ve Lepistesler Aguamentist, 15:35
Canlı Doğuranlar - Beta Balığımın Rengi Değişti scorpion26, 15:26
Yeni Üye Forumu - L144 Vatoz Küpe Girmiyor scorpion26, 15:22
Kedi Balıkları Forumu - Pipo Filtre Önerisi SaRCoPhiLiuS, 14:35
Filtreleme Seçenekleri - Mayalı Sistem Co2 İşe Yarıyormu? Hidro Dinamik, 14:09
Yeni Üye Forumu - 40 Litre Akvaryum Kurulum Tavsiyesi Orhan76, 12:03
Yeni Üye Forumu - Frontosalarımda Görme Sorunu SaRCoPhiLiuS, 11:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Bambu SaRCoPhiLiuS, 11:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistesler Ve Yavruları İlkerSHN, 11:29
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryum Bitki Sıklığı Ve Dip Çekimi bendeniztayfun, 11:28
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Aquaming Hagen Kum SaRCoPhiLiuS, 11:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taş, Kaya Tanımı. SaRCoPhiLiuS, 11:21
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Salyanyozlar çimleri yer mi? SaRCoPhiLiuS, 11:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Balığım Ölü Doğuruyor SaRCoPhiLiuS, 11:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Midaslarim Yavrulamiyor Orhan76, 10:24
Yeni Üye Forumu - Bitki Kararı Muhammedbedri, 08:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Akvaryumum İçin Görüş Almalıyım Bettacifaho, 08:40
Yeni Üye Forumu - Betta Balığımın Üstündekiler Ne? Taha Yanık, 08:27
Canlı Doğuranlar - Cam Kazıyıcı Set Muhammedcay, 07:44
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Acil Yardım Betta Balığım İçin Lütfen bendeniztayfun, 06:37
Yeni Üye Forumu - Co2 Sistemi Hakkında Bilgi EyupAsik3452, 02:40
Malzemeler ve Yemler Forumu - Beta Karın Şişliği Beytullahylldz, 02:00
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Saz Bitkisi selfish 21:27
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 21:25
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 21:10
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 20:35
- Christmas Moss Furkann 20:35
- Xinyou Hava Taşlı Pipo/sünger Filtre diaslayt 20:25
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 20:14
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 20:14
- Sıfır Urunlar Eheim 300 Tetra Aps300 harunefe 20:14
- Lethrinops Albus Kande harunefe 20:11
- Damızlık Altı Macrostomalar sametyildiz 19:43
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 19:28
- Hbwhite Lepistes TheCoffin 19:28
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 19:12
- Karideslerinize Yuva :) utkuk 19:05
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 18:48
- Chihiros B120 (kutulu) blenny 18:48
- Co2 Regülatör Set egedin 17:41
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 17:34
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 17:34
- Eheim Isıtıcılar,sobo Armatür,sump Ve Dalga Motoru Burak PEKDEMİR 16:41
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 16:41
- Akvaryum Malzemesi Rocky Volkan 15:23
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 15:23
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 14:56
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:44
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 14:44
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:44
- Willow Moss BRAND 14:11
- Ludwigia Repens (gül) BRAND 14:11
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 13:57
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 13:53
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 13:53
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 13:53
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 13:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:41
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:41
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 13:32
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 13:32
- Cryptocoryne W. Brown Large Saksı ballantines 13:28
- Anubias Çeşitleri (broad Leaf, Nana , Petite) ballantines 13:28
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:27
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:27
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:27
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 12:59
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:59
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 12:59
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 12:43
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 12:43
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 12:32
KULLANICILAR
- 157 Online Kullanıcı, 86 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.