ÖZELLİKLER
![](/Forum/avatars/31427.jpg)
Kullanıcı Adı:
Bvarisli
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
201
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
3 dakika önce
Toplam Mesaj:
2456 [0.38 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
37 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Barış VARIŞLI
Doğum Tarihi:
13 Mayıs 1982
İl:
Bursa
Meslek:
Bilgi İşlem
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Barış VARIŞLI
45*27*30 Hi-tech bitkili
35*20*20 Hi-tech bitkili
35*20*20 Low tech bitkili
35*20*20 Blackwater
25*25*25 Blackwater Betta
SON 10 MESAJI
Akvaryum Aydınlatma Power Led İle
[QUOTE=razzedo]40 60 lık lensler daha dar açı oluyor sanki yanlış bilmiyorsam 90lık lens denenebilir aslında[/QUOTE]
Evet daha darlar, ben mavi ledlerle beyazları dengelemek için öyle kullanmıştım. Beyaz led sayısı mavi ledlerin iki katıydı o yüzden mavilerde 60 beyaz ve 10K larda 45 kullandım.
[QUOTE=razzedo]40 60 lık lensler daha dar açı oluyor sanki yanlış bilmiyorsam 90lık lens denenebilir aslında[/QUOTE]
Evet daha darlar, ben mavi ledlerle beyazları dengelemek için öyle kullanmıştım. Beyaz led sayısı mavi ledlerin iki katıydı o yüzden mavilerde 60 beyaz ve 10K larda 45 kullandım.
Poker LED’lerin standart ışık açısı 130 derece olduğu için dağılma fazla oluyor. Ben resif için kullandığım led’lerde 45 ve 60 derecelik lensler kullanmıştım. Hatta sonradan aklıma geldi ki benim tank da 35 cm yükseklikteydi. Mercanlar’da kayaların üstündeydi tabi ki. Deneme amaçlı birkaç lens alıp test edebilirsiniz.
Poker LED’lerin standart ışık açısı 130 derece olduğu için dağılma fazla oluyor. Ben resif için kullandığım led’lerde 45 ve 60 derecelik lensler kullanmıştım. Hatta sonradan aklıma geldi ki benim tank da 35 cm yükseklikteydi. Mercanlar’da kayaların üstündeydi tabi ki. Deneme amaçlı birkaç lens alıp test edebilirsiniz.
Ember Tetra İle Karidesler Yaşar Mı
Ember tetra' ların olduğu akvaryuma bağlı olan Dophin BB-10 Breeding Box' ın içindeki karidesler ana tanka geçmişler bir şekilde. Büyük karideslere ember' ler bulaşmıyor ama yavru karides hiç göremedim, büyük ihtimalle yavrulama olsa bile ember' ler yiyordur. Tank dekorasyonundan dolayı hiçbir türü de ayıramıyorum maalesef.
Ember tetra' ların olduğu akvaryuma bağlı olan Dophin BB-10 Breeding Box' ın içindeki karidesler ana tanka geçmişler bir şekilde. Büyük karideslere ember' ler bulaşmıyor ama yavru karides hiç göremedim, büyük ihtimalle yavrulama olsa bile ember' ler yiyordur. Tank dekorasyonundan dolayı hiçbir türü de ayıramıyorum maalesef.
Gold Hmpk Beta Çifti
Balıklarınızın ikisi de çok güzel, sade ve güzel' de tanklar kurmuşsunuz elinize sağlık. Umarım üretim aşamasında da başarılı olursunuz.
Balıklarınızın ikisi de çok güzel, sade ve güzel' de tanklar kurmuşsunuz elinize sağlık. Umarım üretim aşamasında da başarılı olursunuz.
60*40*40 ölçülerindeki resif akvaryumuma 36 watt power led aydınlatma yapmıştım ve bir çok mercanı çok başarılı bir şekilde yetiştirmiştim. Ama kullandığım led' lerin tamanında ışık açısını daraltmak için lens kullanmıştım. Lens kullanmıyorsanız ışığın yayılma açısı fazla oluyor.
60*40*40 ölçülerindeki resif akvaryumuma 36 watt power led aydınlatma yapmıştım ve bir çok mercanı çok başarılı bir şekilde yetiştirmiştim. Ama kullandığım led' lerin tamanında ışık açısını daraltmak için lens kullanmıştım. Lens kullanmıyorsanız ışığın yayılma açısı fazla oluyor.
Mini Parvul Gelişim
[QUOTE=Laterthanbefore]
Aktif topraktan yayılan maddeler sebebiyle köpük oluştuğunu düşünüyorum bir süre sonra geçecektir
Kurulumunuz güzel olmuş ancak hep orta-yavaş hızda büyüyen bitkiler eklemişsiniz belki bir tür nispeten hızlı büyen tür eklenebilir ,yosun oluşumunu kontrol altında tutar.
Ekstra nerite salyangozu eklemenizi de tavsiye ederim en azından 6-10 adet eklenebilir.[/QUOTE]
Ek olarak uzun süre hobiden uzak olduğum için kullandığınız toprağın aktif toprak olduğunu fark etmedim. Parvula kökten beslenen bir bitki olduğu için kullandığınız sıvı gübreler ona çok fazla etki etmeyecektir, diğer türler de sıvı gübreleri tüketemezse yosun riski yüksek. Gübreleme periyotlarınızı iyi ayarlamanız ve sık gözlemlemeniz çok önemli şu süreçte. En kesin yollarından biri su testleri ama onlarda gerek fiyatları gerek buluna bilirlikleri gerekse de güvenirlikleriyle maalesef çok kesin sonuçlar vermiyorlar. En güzel yöntem gözlemleme. Özellikle bu tip yüksek destekli bir tanktaki ilk üç aylık gözlem çok önemli.
[QUOTE=Laterthanbefore]
Aktif topraktan yayılan maddeler sebebiyle köpük oluştuğunu düşünüyorum bir süre sonra geçecektir
Kurulumunuz güzel olmuş ancak hep orta-yavaş hızda büyüyen bitkiler eklemişsiniz belki bir tür nispeten hızlı büyen tür eklenebilir ,yosun oluşumunu kontrol altında tutar.
Ekstra nerite salyangozu eklemenizi de tavsiye ederim en azından 6-10 adet eklenebilir.[/QUOTE]
Ek olarak uzun süre hobiden uzak olduğum için kullandığınız toprağın aktif toprak olduğunu fark etmedim. Parvula kökten beslenen bir bitki olduğu için kullandığınız sıvı gübreler ona çok fazla etki etmeyecektir, diğer türler de sıvı gübreleri tüketemezse yosun riski yüksek. Gübreleme periyotlarınızı iyi ayarlamanız ve sık gözlemlemeniz çok önemli şu süreçte. En kesin yollarından biri su testleri ama onlarda gerek fiyatları gerek buluna bilirlikleri gerekse de güvenirlikleriyle maalesef çok kesin sonuçlar vermiyorlar. En güzel yöntem gözlemleme. Özellikle bu tip yüksek destekli bir tanktaki ilk üç aylık gözlem çok önemli.
Kum Ekleme Sonrası Yaşanan Ve Katkılar Hk.
Ağzı açık damaca demişsiniz ama damacana hazır su mu çeşme suyumu bilmiyorum, Çeşme suyuysa beklemiş su tehlikeli diyebilirim. Hareketsiz su az hava temasıyla bakteri üretmeye teşnedir diyebiliriz. Damacanın ağzı dar ve temas yüzeyi ufak. Ben eski bitkili akvaryumum için çeşme suyu kullanırken 20 litrelik ufak bir akvaryum kurmuştum akvaryum dolabında, su değişiminden iki gün önce suyla dolduruk içinde çeşitli filtre malzemeleri olan şelale filtre ile filtreliyor sonra su değişimi yapıyordum. Yani demem o ki bekleteceğiniz suyu ağzı geniş bir kapta ufakda bir kafa motoruyla birkaç gün çevirmeniz 1 hafta beklemiş sudan daha iyidir. Hareketsiz suda özellikle çeşme suyuysa zararlı bakteri üremesi, içindeki elementlerin çökelmesi gibi daha zararlu durumlar oluşabilir. Bekletmedeki amacınız klor vb.. gibi şeylerin uçmasıysa dediğim gibi yine hareketli suda bunlar daha hızlı olur. Ben öyle öyle diyerek 3 akvaryuma 5 düzenek kurdum :)
Ağzı açık damaca demişsiniz ama damacana hazır su mu çeşme suyumu bilmiyorum, Çeşme suyuysa beklemiş su tehlikeli diyebilirim. Hareketsiz su az hava temasıyla bakteri üretmeye teşnedir diyebiliriz. Damacanın ağzı dar ve temas yüzeyi ufak. Ben eski bitkili akvaryumum için çeşme suyu kullanırken 20 litrelik ufak bir akvaryum kurmuştum akvaryum dolabında, su değişiminden iki gün önce suyla dolduruk içinde çeşitli filtre malzemeleri olan şelale filtre ile filtreliyor sonra su değişimi yapıyordum. Yani demem o ki bekleteceğiniz suyu ağzı geniş bir kapta ufakda bir kafa motoruyla birkaç gün çevirmeniz 1 hafta beklemiş sudan daha iyidir. Hareketsiz suda özellikle çeşme suyuysa zararlı bakteri üremesi, içindeki elementlerin çökelmesi gibi daha zararlu durumlar oluşabilir. Bekletmedeki amacınız klor vb.. gibi şeylerin uçmasıysa dediğim gibi yine hareketli suda bunlar daha hızlı olur. Ben öyle öyle diyerek 3 akvaryuma 5 düzenek kurdum :)
Kum Ekleme Sonrası Yaşanan Ve Katkılar Hk.
2 aylık bir sisteme 2 ay sonunda büyükçe bir müdahalede (kum eklemek) bulunmuşsunuz. Eskiden kum yoksa ya da var olan kumun üstüne kum eklediyseniz bu biyolojik dengede oynamaya sebep olmuştur büyük ihtimalle. Su hacminiz de çok fazla olmadığı için bu balıklara yansımıştır. Şimdilik günlük gözlem yaparak tankta büyük değişimler yapmamaya dikkat edin. 2-3 günde bir ufak (%10-20 gibi) su değişimleri yapabilirsiniz. Kullandığınız suyun ne olduğunu bilmiyorum ama ağzı kapalı ve hareketsiz kaplarda bekletilen sular, hele ki musluk suyuysa yarardan çok zarar getirebilir. İnternette araştırdığım kadarıyla Crystalpro Aquatics Goldfish Minerals su düzenleyici değil de daha çok bir mineral katkısı, yani japon balıklarının suyunda bulunması gereken bir mineral katkısı. Bunu üzerinde önerilen oranlarda ana tankta kullanabilirsiniz. Değişim için kullacağınız suda ise amonyak bağlayıcı katkılardan birini kullanıp ufak bir kafa motoru tarzı birşeyle de suyu hareketlendirmenizi tavsiye ederim. Bakteri kültürünü de su değişimleri sonrası ana tankta kullanabilirsiniz.
2 aylık bir sisteme 2 ay sonunda büyükçe bir müdahalede (kum eklemek) bulunmuşsunuz. Eskiden kum yoksa ya da var olan kumun üstüne kum eklediyseniz bu biyolojik dengede oynamaya sebep olmuştur büyük ihtimalle. Su hacminiz de çok fazla olmadığı için bu balıklara yansımıştır. Şimdilik günlük gözlem yaparak tankta büyük değişimler yapmamaya dikkat edin. 2-3 günde bir ufak (%10-20 gibi) su değişimleri yapabilirsiniz. Kullandığınız suyun ne olduğunu bilmiyorum ama ağzı kapalı ve hareketsiz kaplarda bekletilen sular, hele ki musluk suyuysa yarardan çok zarar getirebilir. İnternette araştırdığım kadarıyla Crystalpro Aquatics Goldfish Minerals su düzenleyici değil de daha çok bir mineral katkısı, yani japon balıklarının suyunda bulunması gereken bir mineral katkısı. Bunu üzerinde önerilen oranlarda ana tankta kullanabilirsiniz. Değişim için kullacağınız suda ise amonyak bağlayıcı katkılardan birini kullanıp ufak bir kafa motoru tarzı birşeyle de suyu hareketlendirmenizi tavsiye ederim. Bakteri kültürünü de su değişimleri sonrası ana tankta kullanabilirsiniz.
Mini Parvul Gelişim
Merhaba, muhtemelen invitro mini parvula ektiniz, ilk etapta biraz boylanmaları normaldir. Yatayda yayılma kök yapıları iyice geliştikten sonra başlar. Eğer ışık şiddetiniz yeterliyse önce ufak ufak sonra hızlı bir şekilde yayılacaklardır. Gelişme aşamasında çok budamanızı tavsiye etmem. Henüz 15 gün olmuş, biraz daha zaman verin zamanla yanlardaki sürgünleri görmeye başlarsınız. Tam yayılım olduğunda da budanmış çim boyutlarında güzel bir görüntü alacaklardır.
Bu arada tank dizaynınız da çok hoş, bitkiler gelişip büyüdükten sonra çok güzel bir seyir zevki olacaktır. Elinize sağlık.[EDIT]Bvarisli,2025-02-03 22:48:08[/EDIT]
Merhaba, muhtemelen invitro mini parvula ektiniz, ilk etapta biraz boylanmaları normaldir. Yatayda yayılma kök yapıları iyice geliştikten sonra başlar. Eğer ışık şiddetiniz yeterliyse önce ufak ufak sonra hızlı bir şekilde yayılacaklardır. Gelişme aşamasında çok budamanızı tavsiye etmem. Henüz 15 gün olmuş, biraz daha zaman verin zamanla yanlardaki sürgünleri görmeye başlarsınız. Tam yayılım olduğunda da budanmış çim boyutlarında güzel bir görüntü alacaklardır.
Bu arada tank dizaynınız da çok hoş, bitkiler gelişip büyüdükten sonra çok güzel bir seyir zevki olacaktır. Elinize sağlık.[EDIT]Bvarisli,2025-02-03 22:48:08[/EDIT]
Yeni Akvaryum Kurulumu
Suyla birlikte çok fazla bakteri gelmeyecektir, hazır çalışan akvaryumunuzdaki filtre malzemelerinizden (sünger vb..) bir parçayı yeni akvaryumun filtresine aktarırsanız daha çabuk aşılama yapmış olursunuz.
Suyla birlikte çok fazla bakteri gelmeyecektir, hazır çalışan akvaryumunuzdaki filtre malzemelerinizden (sünger vb..) bir parçayı yeni akvaryumun filtresine aktarırsanız daha çabuk aşılama yapmış olursunuz.
SON MESAJLAR
- Nano Walstad Orhan76, 11:57
Akvaryum Tanıtımı - Kılıç Balığı Yavruları Kurtarma Operasyonu :) Sadik153, 11:52
Yeni Üye Forumu - Low Tech Bitkili Akvaryumla Hobiye Geri Dönüş M_usta, 11:48
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Axolotl Hastalığı A2626, 11:13
Yeni Üye Forumu - Axolotl Akvaryumu Aguamentist, 11:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Orando Ve Çöpçü Vatoz Buraksamet, 10:59
Sazansıgiller - 200 Litre Akvaryuma İç Filtre Önerisi neomeo, 10:49
Filtreleme Seçenekleri - Kimse Sump Yapmıyor Muhammedcay, 10:40
Filtreleme Seçenekleri - Elodea Çürümesi hknbal28, 10:26
Yeni Üye Forumu - Blue Grass Mı, Moskow Neon Blue Mu? scorpion26, 10:11
Yeni Üye Forumu - Betta Akvaryumumda Salyangoz Çıktı BeyzPl, 10:09
Labirentliler - Betta Balığım Hastamı? BeyzPl, 10:06
Yeni Üye Forumu - Kiraz Karidesi Hakkında SSS Aguamentist, 09:51
Omurgasızlar - Fazla Co2 Problem Olur Mu ? ercane, 09:38
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Canım Betta Balığım 2 Elma Salyangozu 1 Neon Tetra hknbal28, 09:15
Labirentliler Tanıtımı - Ada Soil Powder hknbal28, 09:10
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 30 Lt Ye Uygun Balıklar Orhan76, 08:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aquaforest Freshwater Af Purıfy Hakkında Hoppala, 04:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtre Sepet Uyumu Hakkında Hoppala, 02:20
Filtreleme Seçenekleri - Şelale Filtre Malzemesi Ne Olmalı furkan0626, 01:20
Filtreleme Seçenekleri - Betta Balığım : Kaymak! Tataaa4325, 00:45
Labirentliler Tanıtımı - Blue Grass mı Moscow blue mu ? Yahya0101, 00:33
Canlı Doğuranlar - Akvaryumuma Tülki Kuyruğu Ve Anubias Dikmeli Miyim M_usta, 23:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumplu Pipo Filtre Ne Zaman Temizlenmeli ? hokia386, 23:20
Filtreleme Seçenekleri - Apisto Kakadu Yeme Tepki Vermiyor Canahsha, 22:32
Hastalıklar ve İlaçlar - 15 Litrede Danio İle Betta Dostluğu Taha Yanık, 21:29
Akvaryum Tanıtımı - 15-20 Litre Akvaryuma Salyangoz Önerisi NightWist, 21:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 20:55
Akvaryum Dünyasından Haberler - Normal Işıgın Yanına Full Specturum Eklesem Olurmu CevdetSERBEST, 19:48
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Pul Yem Kullanımı Nasıl Olmalı KaanE, 19:39
Malzemeler ve Yemler Forumu - Creaqua Aydınlatma - High Tech Kturan06, 19:06
Işık CO2 ve Ekipmanlar - İç Parazit ahmetfiratozkaya, 19:04
Tanganyika Cichlidleri - Neden Bettam Bu Hareketi Sergiliyor Taha Yanık, 18:58
Yeni Üye Forumu - 200 Lt İçin Dış Filtre Önerisi MustafaŞ, 17:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Kum Ve Taban Magma, 17:40
Yeni Üye Forumu - 60x40x20 Akvaryum Tedariği HunnicKhan, 16:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Köpek Balığımın Üstünde Beyaz Noktalar Nedir? İnci Kefali, 15:50
Yeni Üye Forumu - Sobo Dc Kafa Motoru Alınır Mı? Japon & Beta, 15:28
Filtreleme Seçenekleri - Aynı Tankta Fazlı Renk Karides Ayberk1634, 14:32
Omurgasızlar - Hemichromis Exxul(nadirtür)kırmızının Engüzel Hali Wolvi, 13:25
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Akvaryum Camında Çizik GÖKBÖRÜ🇹🇷, 13:15
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Doğum Yaparken İyice Şişti, Bloat Mı Oldu WnrAquascaping, 12:09
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin XNevermore, 11:24
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Melek Balığı Türü Canahsha, 10:27
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yengeç Mi Karides Mi Kerevit Mi capodicapii, 10:14
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Refugium ? Orhan76, 09:43
Tropheus - Kaplumbağa Akvaryumunda Beyaz Kurtlar Kartal_003, 09:13
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum ogurcay, 09:13
Akvaryum Tanıtımı - Arslan Bettamın Yeni Krallığı MCY4, 08:56
Akvaryum Tanıtımı - Mantar İlaci Ana Tankta Nasıl Kullanılmalı Orhan76, 08:49
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Beta Arıyorum vel1d 11:08
- Toplam Fiyatta %20 İndirim Kampanyalı Bitkiler🌼🌺 hasancn 10:57
- Toplu Su Üstü Bitkisi hasancn 10:57
- Tropica Soil Powder hasancn 10:57
- Yeni Canlı Yem Auloforus - Microfex Rafayel 10:30
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 10:20
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 10:20
- Dekor - Karides_vatoz Yuvası - Hagen Kum osmandbnl 10:09
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:09
- Blyxa Japonica - Su Mercimeği osmandbnl 10:09
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 10:09
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 10:09
- Yavru - Kırmızıgöz Düz Albino Vatoz akvaryum12 09:58
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 09:42
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:42
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 09:42
- Corydoras Sterbai nikon_ 09:42
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:40
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 09:35
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 09:35
- Bitki Çeşitleri emreemin 09:35
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 09:35
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 09:35
- Macav Nicaraguensis Yavrular Hobici İşi İndirimli onuribrahim 09:23
- Killifish Gardneri 2 Cm Karışık Yavru Az Sayıda... onuribrahim 09:23
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn & Sakura Karides scorpion26 09:20
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 09:20
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 09:20
- Neolamprologus Similis scorpion26 09:20
- Black Dragon Lepistes & Japon Pirinç Balığı Medaka scorpion26 09:20
- Otocinclus Affinis/otocat Arıyorum R0h1rr1m 08:53
- Creaqua Akvaryum Ve Diğer Malzemeler s3lck 08:47
- Malzeme propecia 08:45
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:20
- Boa - Fishbone - Fancy Tiger - Prl - Kaplankarides karidesrehberi 08:20
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:20
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:20
- Mikro Kurt ,beyaz Kurt, Daphnia Moina Köroglu.88 08:06
- Damizlik Corydoras Gold Laser Köroglu.88 08:06
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 08:06
- Bio Sünger Brdk64 08:03
- Damızlık Mavi Ve Altın Elma Salyangozu Brdk64 08:03
- 90 Cm Genişliğinde Ahşap Üretim Seti incaia 07:43
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 07:24
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 07:24
- Melek , Karides , Salyangoz . gyunda 07:24
- Apistogramma Kakadu Triple Red- Moliwe -panduro Şahinöztürk 02:25
- Red Tail Fil Kulak Lepistes Damızlık Altı EyupAsik3452 02:25
- Hemianthus Micra EyupAsik3452 02:25
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 01:11
KULLANICILAR
- 146 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
osmandbnl,
reprise,
MiSoSiKiaN,
Praton,
Halfmoon06,
Butz,
oguzhn,
yusufelik,
Sogan,
rexxter,
palankesli,
Orhan76,
suat026,
RamboRamirezi,
emreabay6,
Mikail Erdoğan,
Muhammedcay,
egemenozbeyli,
MehmetSerkan,
Sadik153,
nicoax10,
M_usta,
Bvarisli,
mehmetmtk,
scorpion26,
murat124131,
Mahir06,
ciways,
Acemi_hobici,
hasancn,
Umt61,
EUREKA,
kolombo_449,
ubaltepe,
M_IKIZLER1,
ercane,
sakpolat,
sdurmaz1965,
alix,
aranjman,
barsbingul,
BilalM.,
Aguamentist,
muhammed1903,
Cendla,
Eldurmaz,
dark blue,
şansal,
cengiz han,
Hidro Dinamik,
Umut2334,
Buraksamet,
Ehtiyar,
mozbay1907,
laryscrl,
Dervishm,
ereneroglu,
Hakantttt,
M.ALY,
nureddin,
Diplomi_jdoi,
TuRKeR,
oktay42,
ArifhbsAquatics,
onuribrahim,
mlh06,
HunnicKhan,
MŞEN,
ozkanonur,
HaydarGul,
ballantines,
Fulbuster,
Ozii35,
TheCoffin,
emreemin,
celikcem,
R. Ünal,
eneskilic34,
darkLightning0,
hokia386,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.