ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MichaelMyers
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
04 Mart 2012 10:27
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
A.Fırat Aydın
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
A.Fırat Aydın
SON 10 MESAJI
Malavi Akvaryumu (:
Malawilerde yükseklikten çok en önemli.80x80x30 çok ideal bir durum değil.
Malawilerde yükseklikten çok en önemli.80x80x30 çok ideal bir durum değil.
Betayla hangi canlı doğuranlar?
Sami Bey, siz 1 metrelerden bahsediyorsunuz, adam 35 litre diyor.
Sami Bey, siz 1 metrelerden bahsediyorsunuz, adam 35 litre diyor.
Demasonilerde tuz kullanımı hakkında
Doğal ortamı taklit etmenin güzelliğini anlarım.Ama kaçımızın tankındaki balıklara bir damla Malawi suyu değdi? Ne yaparsak yapalım balıklara Malawi'deki habitatı aynen kurmamız mümkün mü?
Tuz balıklardaki stresi alır, idrarla attıkları tuzu geri almalarına yardımcı olur.Parazitlerle savaşmaya yardımcı olur.
Sağlıklı tıkır tıkır işleyen bir akvaryuma tuz atmaya gerek var mı? Yok.
Faydası olacağını biliyorsam, balıkta tuzu kaldırabiliyorsa (Malawi'de 0 a yakın değil, az ancak sıfır değil NaCl için diyorum, bunun dışında diğer tuzlar açısından Malawi zengin bir göl) ben tuzu atmakta sakınca görmüyorum.Malawi'de bu yok derseniz ben de benim balığım Malawi'de doğmadı, ticarethanede doğdu, vahşi doğadan değil, iç çiftleşme sonucu dar bir gen havuzundan geliyor, akvaryumda suyun sıcaklığını da kimyasal bileşiğini de doğa kadar iyi kontrol edemiyorum derim.Bana yardımcı olacak her şeyi Malawi'de olsun olmasın kullanırım.
Sonuçta tercih meselesidir.Sağlıklı, tıkır tıkır işleyen akvaryumun tuza gerçekten ihtiyacı yoktur, tıpkı sağlıklı bir insanın vitamin haplarına ihtiyacı olmayacağı gibi.Ben vitamin hapı kullanacağım diyorum, siz ilk insanlar zamanında vitamin hapı yoktu, kullanmamalısınız diyorsunuz.Durum buna benziyor.
Doğal ortamı taklit etmenin güzelliğini anlarım.Ama kaçımızın tankındaki balıklara bir damla Malawi suyu değdi? Ne yaparsak yapalım balıklara Malawi'deki habitatı aynen kurmamız mümkün mü?
Tuz balıklardaki stresi alır, idrarla attıkları tuzu geri almalarına yardımcı olur.Parazitlerle savaşmaya yardımcı olur.
Sağlıklı tıkır tıkır işleyen bir akvaryuma tuz atmaya gerek var mı? Yok.
Faydası olacağını biliyorsam, balıkta tuzu kaldırabiliyorsa (Malawi'de 0 a yakın değil, az ancak sıfır değil NaCl için diyorum, bunun dışında diğer tuzlar açısından Malawi zengin bir göl) ben tuzu atmakta sakınca görmüyorum.Malawi'de bu yok derseniz ben de benim balığım Malawi'de doğmadı, ticarethanede doğdu, vahşi doğadan değil, iç çiftleşme sonucu dar bir gen havuzundan geliyor, akvaryumda suyun sıcaklığını da kimyasal bileşiğini de doğa kadar iyi kontrol edemiyorum derim.Bana yardımcı olacak her şeyi Malawi'de olsun olmasın kullanırım.
Sonuçta tercih meselesidir.Sağlıklı, tıkır tıkır işleyen akvaryumun tuza gerçekten ihtiyacı yoktur, tıpkı sağlıklı bir insanın vitamin haplarına ihtiyacı olmayacağı gibi.Ben vitamin hapı kullanacağım diyorum, siz ilk insanlar zamanında vitamin hapı yoktu, kullanmamalısınız diyorsunuz.Durum buna benziyor.
Aysmen hareketliliği
Iceman'in hepçil olduğunu yazan tek kaynağa rastlamadım:
Scientific Name: Pseudotropheus sp. “Acei” (Msuli)
Common Name(s): Yellow Tail Acei
Geo. Origin: Msuli
Habitat: Sand
Diet: Herbivore
http://freshwatercichlids.com/yellow-tail-acei-cichlid
This Cichlid prefers rocky sand and shorelines that are abundant in logs where they can hide. This particular species of Cichlid has evolved the ability to gather or harvest small pieces of algae from plants and submerged logs. Their secret is the evolution of special flat teeth with which they can take the small bits of algae off of logs and other rough surfaces. (algleri koparmak için evrimleşmiş düz dişlerinin olduğundan bahsetmiş.)
http://www.cichlidssite.com/acei-cichlids/
These types of fish feed on dead logs of wood. A supply of these should be kept on hand because they tend to uproot live plants while looking for food. (ölü ağaç kütüklerinde beslendiklerinden bahsetmiş.
http://ezinearticles.com/?Keeping-Acei-Cichlids&id=6182980
he Pseudotropheus Acei feeds upon the sediment covered rocks and wood in nature. Provide a balanced diet of dried seaweed and other plant based flake and pellet foods.(tahta-kaya üzerindeki çökeltiden beslenir.kurumuş yosun ve bitkisel yemle besleyin)
http://www.seahorseaquariums.com/store/product/3895/Acei-Cichlid/
http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=830+831+1829&pcatid=1829 (aynı bilgi değişik kaynak)
10 kaynak incelediysem 9'u herbivore (otçul) diyor.Hatta dişlerinin bile alg kazımak için evrildiğinden bahsedilmiş.Hepçilliğine ilişkin tek satır okumadım.Neye dayanarak hepçil dediğinizi-mümkünse kaynak göstererek- bilmek isterim
Iceman'in hepçil olduğunu yazan tek kaynağa rastlamadım:
Scientific Name: Pseudotropheus sp. “Acei” (Msuli)
Common Name(s): Yellow Tail Acei
Geo. Origin: Msuli
Habitat: Sand
Diet: Herbivore
http://freshwatercichlids.com/yellow-tail-acei-cichlid
This Cichlid prefers rocky sand and shorelines that are abundant in logs where they can hide. This particular species of Cichlid has evolved the ability to gather or harvest small pieces of algae from plants and submerged logs. Their secret is the evolution of special flat teeth with which they can take the small bits of algae off of logs and other rough surfaces. (algleri koparmak için evrimleşmiş düz dişlerinin olduğundan bahsetmiş.)
http://www.cichlidssite.com/acei-cichlids/
These types of fish feed on dead logs of wood. A supply of these should be kept on hand because they tend to uproot live plants while looking for food. (ölü ağaç kütüklerinde beslendiklerinden bahsetmiş.
http://ezinearticles.com/?Keeping-Acei-Cichlids&id=6182980
he Pseudotropheus Acei feeds upon the sediment covered rocks and wood in nature. Provide a balanced diet of dried seaweed and other plant based flake and pellet foods.(tahta-kaya üzerindeki çökeltiden beslenir.kurumuş yosun ve bitkisel yemle besleyin)
http://www.seahorseaquariums.com/store/product/3895/Acei-Cichlid/
http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=830+831+1829&pcatid=1829 (aynı bilgi değişik kaynak)
10 kaynak incelediysem 9'u herbivore (otçul) diyor.Hatta dişlerinin bile alg kazımak için evrildiğinden bahsedilmiş.Hepçilliğine ilişkin tek satır okumadım.Neye dayanarak hepçil dediğinizi-mümkünse kaynak göstererek- bilmek isterim
Malawi tankı kuruyorum tecrübelerinize ihtiyacım var..
Dediğiniz doğru.PH'ı düşürdüğünü biliyorum, ph düşünce asiditeye mi baziğe mi kaydığını karıştırdım.
.Demek ki insan ÖSS'de yapmadığı hataları 30' undan sonra yapabiliyormuş.
Dediğiniz doğru.PH'ı düşürdüğünü biliyorum, ph düşünce asiditeye mi baziğe mi kaydığını karıştırdım.

Aysmen hareketliliği
Iceman otçul, sp hepçil diye biliyorum.bitkisel ve proteinli yemler eşit miktarda verilirse iceman zorlanır.Bence ideali bitkisel ağırlıklı beslenmenin 1-2 gün protein içeren yemlerle desteklenmesi.
Bende de aynı balıklar var.Ben de iceman+sp bakıyorum.Aynı şekilde ben de siteyi günlerce okudum.Telaşa mahal yok.Otçul beslenen balıkların bile haftada 1-2 gün protein ağırlıklı yemlerle beslenmesi tavsiye edilen bir durum.Bu beslenme programı ile sp lere de çok rahat bakarsınız.Iceman bence sp ile karma için en uygun balık.Sakin, dişisi de erkeği de renkli, sürekli saklanan dip balığı değil, gerçekten akvaryuma neşe katan bir balık.
Iceman otçul, sp hepçil diye biliyorum.bitkisel ve proteinli yemler eşit miktarda verilirse iceman zorlanır.Bence ideali bitkisel ağırlıklı beslenmenin 1-2 gün protein içeren yemlerle desteklenmesi.
Bende de aynı balıklar var.Ben de iceman+sp bakıyorum.Aynı şekilde ben de siteyi günlerce okudum.Telaşa mahal yok.Otçul beslenen balıkların bile haftada 1-2 gün protein ağırlıklı yemlerle beslenmesi tavsiye edilen bir durum.Bu beslenme programı ile sp lere de çok rahat bakarsınız.Iceman bence sp ile karma için en uygun balık.Sakin, dişisi de erkeği de renkli, sürekli saklanan dip balığı değil, gerçekten akvaryuma neşe katan bir balık.
Demasonilerde tuz kullanımı hakkında
Benzer ürün ben de kullanıyorum.Üzerinde 50 litre başına 4 tablet kullanın yazıyor.Ben yarısını atıyorum, yani 50 litre başına 2 adet kullanıyorum.Şu ana kadar sorun yaşamadım.
Benzer ürün ben de kullanıyorum.Üzerinde 50 litre başına 4 tablet kullanın yazıyor.Ben yarısını atıyorum, yani 50 litre başına 2 adet kullanıyorum.Şu ana kadar sorun yaşamadım.
karmakarışık malawi akvaryumu
Arka fon gerçekten usta işi olmuş.Beni aşıyor, anca yapanı takdir ediyorum.
Arka fon gerçekten usta işi olmuş.Beni aşıyor, anca yapanı takdir ediyorum.
Sarı Prenses ile yan yana yaşayabilcek balık önerir misiniz?
Iceman-kadanga-yunus rahat bakılır.Saulosi-demasoni-mpanga hafif gerilim olur ama büyük hacimde yine bakılabilir.
Iceman-kadanga-yunus rahat bakılır.Saulosi-demasoni-mpanga hafif gerilim olur ama büyük hacimde yine bakılabilir.
Saulosi yavruları
Ebat büyük olursa 2 e 6 d olur diye düşünüyorum.Tankınızın kapasitesini bilmediğimden net yorum yapamıyorum.saulosinin güzel yanı erkek dişi ayrımının kolay olması.Kaya tuzu kullanmanızı öneririm.saulosi otçuldur, yemleme buna göre olmalı.Tüm balıkları aynı anda atmayın.Ters bir durum varsa kaybınız büyük olmasın.Su değerini oturtmak için mercan kırığı gibi asidik salınım yapan kumlar kullanabilirsiniz.Sağlıklı akvaryumlar dilerim.
Ebat büyük olursa 2 e 6 d olur diye düşünüyorum.Tankınızın kapasitesini bilmediğimden net yorum yapamıyorum.saulosinin güzel yanı erkek dişi ayrımının kolay olması.Kaya tuzu kullanmanızı öneririm.saulosi otçuldur, yemleme buna göre olmalı.Tüm balıkları aynı anda atmayın.Ters bir durum varsa kaybınız büyük olmasın.Su değerini oturtmak için mercan kırığı gibi asidik salınım yapan kumlar kullanabilirsiniz.Sağlıklı akvaryumlar dilerim.
SON MESAJLAR
- Beta Balığım Filtrenin Arkasında Duruyor Normal Mi Tataaa4325, 05:34
Labirentliler - Kısmi Su Değişimleri Cyber_Scout, 05:04
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum Balık Tavsiyesi Cyber_Scout, 04:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 İçin Hangi Seti Almalıyım Ehtiyar, 04:09
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Vahşi Üretime Son Verilmeli Tataaa4325, 03:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Lepistes Akvaryumunda Garip Ölümler onurdanisan, 02:36
Hastalıklar ve İlaçlar - İç Filtre Uygun Mu? Celil Gençtürk, 01:49
Yeni Üye Forumu - Koibotanik.com ardaipeks, 01:16
Yeni Üye Forumu - Fluval 406 Dış Filtre Kapanmama Sorunu barbaros55, 01:07
Malzemeler ve Yemler Forumu - Karidesler Saklanıyor mustafa191, 00:17
Omurgasızlar - Walstad Akvaryum EfeC, 00:14
Bitki Akvaryumları Genel - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:34
Akvaryum Tanıtımı - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 22:55
Güney Amerikan Cichlidleri - Filtre Malzemelerini Yenilemeli Miyim ? akandemir1, 22:30
Malzemeler ve Yemler Forumu - Bitkili Endler Ve Kiraz Karides Akvaryumu Endlerci, 21:40
Yeni Üye Forumu - Bim Polisaj Seti urzais, 21:28
Filtreleme Seçenekleri - Balığım Sizce Dropsy Mi Olmuş? asrinnn, 20:32
Hastalıklar ve İlaçlar - İthal Akvaryum Camları Neden Çabuk Çizilir Cyber_Scout, 19:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bitkili Yeni Akvaryum Ve Eski Bitkili Akvaryum Sena08, 19:19
Akvaryum Tanıtımı - Full Red Lepistes Sena08, 19:07
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Yeni Betta Yavruları Ve Tank Günlüğü NotEvenBeginner, 18:57
Akvaryum Tanıtımı - Sajika Çifti İsmail_96965, 17:24
Yeni Üye Forumu - Tavsiyeleriniz koraykbl, 17:10
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Beyaz Benek Hastalığı Mı Bu? Zuzu2446, 16:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığı Bakım Önerisi Meldaq, 16:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Akvaryum Kurulumum Kuro, 15:48
Yeni Üye Forumu - Japonun Neyi Var+ Genel Sorularım Tataaa4325, 15:27
Sazansıgiller - Lepisteslerim Yabani Tip Lepistes Mi ? Dilruba92, 14:32
Yeni Üye Forumu - Yavrular Artemia Yemiyor Hobimus, 13:12
Canlı Doğuranlar - Yem Hakkında İsmail_96965, 12:53
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Betta Akvaryum Kurulumu Taha Yanık, 12:05
Akvaryum Tanıtımı - Hava Hortumu Co2 Difizörüne Bol Geliyor Mesenizli, 08:11
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bir Kavanoz Aquaponik Denemesi Rafayel, 07:55
Bitki Akvaryumları Genel - Beyaz Benek İçin En Etkili Çözüm ? Hoppala, 06:42
Yeni Üye Forumu - Beta Balığım Dipte Öldü ali, 06:36
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavru Lepistes Bakımı MertSoyumert, 03:31
Canlı Doğuranlar - Motor Tür Tavsiyesi İsmail_96965, 01:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumum♡ Cherryk, 01:00
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Kurulumu yemrekozenn, 00:56
Yeni Üye Forumu - Betta Balığım Dipte Yatıyor yenibalikk, 00:26
Yeni Üye Forumu - Yem Türü Miktarı Cyber_Scout, 00:13
Yeni Üye Forumu - Sunsun Hw-603b Kullananlar İçeri Samnastrp, 23:27
Malzemeler ve Yemler Forumu - C02 Tüp Hava Vermiyor mrbaracuda28, 23:21
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Hobiye Giriş Hakkında raappopis, 21:34
Yeni Üye Forumu - Cüce Vatoz Hidro Dinamik, 21:34
Diğer Tatlı Su Canlıları - Akvaryum İçinde Fanus: Hem Estetik Hem İşlevsel Tortuga7, 21:19
Yeni Üye Forumu - Balık Ekleyebilirmiyim İsmail_96965, 21:12
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Nactadev, 20:43
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 20:43
Akvaryum Tanıtımı - Evde Artemia Üretimi Yapabilir Miyim? MertSoyumert, 19:03
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Microfex Kültürü sefailgaz 07:39
- Akıllı Priz Cata sefailgaz 07:39
- Aquael Tetra 5 Adet Isıtıcı sefailgaz 07:39
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 02:45
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 02:45
- Bolbitis Türleri Ve Java Fern Arıyorum alierdemir87 02:04
- F0 Neolamprologus Sexfasciatus Gold Ve Blu Enestr 01:45
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:41
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:41
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:41
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:41
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:41
- Katil Salyangoz bilkan 00:33
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 22:56
- Tetratec Ex 1200 Filtre Parcalari. Indırım marihuan 22:38
- Anubıas, Moss, Amazon (karises İle Takas) marihuan 22:36
- Mangrove Ve Asma Kökü marihuan 22:35
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:34
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 22:34
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:34
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:34
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:32
- Siyah (özel Tür) Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 22:32
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 21:21
- Co2art Regülatörler Speedy 20:15
- 45x27x27h Aksan Yapımı Ultra Clear Akvaryum Speedy 20:15
- Garra Rufa(doktor Balığı) Ve Kum livadi 20:10
- Plati, Blackmoly, L144 Vatos mesagac 20:06
- Anubias Var Nana mesagac 20:06
- Boy Boy Kribensisler Koksal Gurkan 19:27
- Afrika Cichlidleri devito 18:51
- Full Set Hobi Sonu harunefe 18:02
- F0 Micro.kiriza Yavrusu Leptosama Kitumba Senbacanaklar 17:13
- Mobilyalı 105x55x60h 10mm 350 Lt Set Halinde Toplu Serhat.Kaymak 16:45
- Helena, Lepistes, Ramshorn Ve Çeşitli Bitki GhostKoi 15:46
- 3 Erkek Saulosi Emirk 15:35
- Mangrow Emirk 15:35
- L144longfin Mavi Göz Ve Siyah Tül Vatoz Çiftleri ertcavdar 15:19
- Yüzey Emici Sıfır Ayarında Samoo 14:58
- Akvaryum Seti Ve Malzemeler Ve Canlılar. Samoo 14:58
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 14:34
- 150 50 50 Dış Filtreli Mobilyalı Akvaryum İ.sedef 14:25
- E.b Acara Sarı Prenses ,frontoza ,malavi Kolonisi İ.sedef 14:25
- E.b Acara Sarı Prenses ,frontoza ,malavi Kolonisi İ.sedef 14:25
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 14:25
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 14:25
- L333& L201 Big Spot, L201, L399 D. Altı inspector 14:17
- Oranda Red Cap neontetras 14:11
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 13:52
- Saulosi Coral Red (sehir Dışı Gönderim Vardır) 50 FrkMbuna 13:52
KULLANICILAR
- 34 Online Kullanıcı, 19 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.