ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Praetor
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
18 Eylül 2022 21:24
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İbrahim Pülhan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aydin
Meslek:
Avukat
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İbrahim Pülhan

SON 4 MESAJI

Akvaryum Yüzeyinde Köpüklenme Sorunu
Gübrenin markası yazmıyordu. Bitki siparişi verdiğim sitedeki siparişin içindeydi. Köpüklenme, bitkileri diktikten sonra başlamıştı, yani aynı zamanda gübreyi toprağa koyduktan sonra. Önerinizi uygulayacağım. Sonrasında yine buraya sonucu yazarım. Bana yardımcı olduğunuz için ikinize de teşekkür ederim.

Çözümü kapsül gübrenin jelatini salınım yapmış tek çözüm kumu çıkartıp yıkaman bunun ile forumda konum var göz gezdirebilirsin hangi firmadan aldin kapsül gubreyi[/QUOTE]
[QUOTE=oguzhan06077]Kumun içinde kapsül gübre vb. Birşey var mı acaba ?[/QUOTE]

Valla helal olsun, bitkileri dikerken 5 tane kapsül gübre koymuştum kumun içine.
[QUOTE=ulutürk]Akvaryum suyu kokuyor mu? Yani keskin bi koku odayı bile kokutabilir.[/QUOTE]

Suda herhangi bir kötü koku yok. Dip çekimlerini düzenli yapıyorum, dışkı birikmesi de yok. İlginiz için teşekkürler.
Herkese eğlenceli hobiler.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232283/051120211804141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232283/051120211804351.jpg[/IMG]
Yaklaşık 3 hafta önce ofisimde fotoğraflardaki 60x35x40 ölçülerindeki akvaryumu kurdum. Nizami şekilde akvaryum kurulumunu tamamlama süreci sonunda akvaryuma 2 lepistes, 2 albino çöpçü ve 6 neon tetra koydum. 1 haftaya önceye kadar akvaryumda hiçbir sıkıntı yoktu fakat yaklaşık 1 hafta önce fotoğraflarda görülen canlı bitkileri ekleyince, iç filtreden çıkan hava kabarcıkları yüzeyde birikmeye başladı. Öyle ki; akşamdan sabaha üstten bakıldığında altı görünmeyecek şekilde su yüzeyinde köpük birikmekte. 2 kere %30-%40 su değişimi yapmama rağmen köpüklenme geçmedi. İnternetteki tavsiyeler de malesef işe yaramadı. İşin garibi balıklarda da herhangi bir rahatsızlık, sıkıntı gözlemlemedim. Akvaryum hobisine yeni başladım, bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden hepinize teşekkürler. (Bu arada fotoğrafta görülen köpüklenme anlattığım sorunun yarısı kadar bile değil)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.