ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mesutoviç
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Temmuz 2025 14:35
Toplam Mesaj:
31 [0.40 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
29 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mesut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Aydin
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut

SON 10 MESAJI

Akvaryumdaki Bu Kahverengilikler Neden Olur ?
Yumuşak uçlu diş fırçası veya bu iş için satılan soyun kazıma aparatlarını kullanarak yosunlara müdahale edebilirsiz. Kediniz varsa akvaryumun üstünü bir sineklik gibi veya buhar camıyla kapatmanızı öneririm isteyenmeyen bir durumla karşılaşmanız olası
Betta Üretim Günlüğü
[QUOTE=aupqua]Arkadaşlar merhaba.
İlk batın maalesef öldü.
Kırmızı disiden tek seferde 200+ yavru aldım. Arkasına halfmoon ciftimden ve beyaz disimden birer batın daha yavru aldım ve bu balıklara yaklaşık 1 ay kadar baktım. Daha sonra psikolojimin artık kaldıramayacağına karar verdim ve tüm baliklarimi ( yaklasik 500 civarı yavru betta ) çok güvendiğim bir arkadaşıma verdim. Maceranın geri kalanına o devam edecek. Eğer herhangi bir sıkıntı olmazsa ara sıra fotoğraf paylaşırım.

Ben kendi büyüttüğüm 1 erkek bettam ile 40x30x30h bitkili bir tank kuracağım.
Internetten armaturk 2040 modelini ve Dophin şelale filtre siparişi verdim. Basit ve lowtech bir tank kurmayı düşünüyorum. Başka bir konuda paylaşırım umarım :)

Bu arada tüm anaçlarımı sattım.
Merak edenler için bu işten ortalama 10bin TL civarı bir para elde ettim.
( Yaklaşık 20 erkek tek şekilde, 30 erkek toplu şekilde ve 100e yakın dışı toplu şekilde)
Balıkları satarken fiyatları abartmadım.
Erkekler 100-150 dişiler ise tanesi 15 TL gibi bir rakamdan verildi.
Yem giderlerini, su faturalarını ve en önemlisi emeği de düşününce aslında verdiğim parayı geri almış oldum.

Herkese keyifli hobiler.
Çektiğim son fotograflar:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/120620252112301.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209988/120620252112331.jpg[/IMG][/QUOTE]

Hocam bu balıklar için üreticinin satacağı rakamın piyasası bu mu? Hiç beta üretmediğim ve satmadığım için soruyorum saygılar.
Suyu Dinlendirme
[QUOTE=OgiStotch]Merhabalar. 60 Litrelik akvaryumum için dinlendirdiğim suyu koyduğum kapta hava delikleri var. Hava delikleri olduğu için kapağını kapalı tutuyorum ama bu doğru bir hareket mi sizce?[/QUOTE]
Kapağının açık olması eğer zorunda değilseniz kesinlikle olmalı
100 Lt Akvaryumda Ne Beslemeliyim ?
[QUOTE=Batuhank06]Merhabalar, Yıllar önce bu hobiye başlamış olsamda üzerinden 7+ yıl geçtiği için bilgilerim çok eksik . Yakın zamanda tekrardan hobiye başlamaya karar verdim ve 3 gün önce tankımı kurdum canlı bitki siparişi verdim ve şuan akvaryumun oturmasını bekliyorum. İlk başta fikrim canlı doğuranlardan koymaktı ama cikletler hep içimde ukde kaldığını fark ettim . Görsel olarak akvaryumun bitkili ve hoş görünmesini istiyorum , aynı zamanda olabildiğince boylu balıklarım olsun istiyorum. Sizce bunlar göz önünde bulundurulduğunda hangi ciklet türlerini besleyebilirim?[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263009/060720250153451.jpg[/IMG][/QUOTE]

Bu akvaryuma bir ciklet türü olan 1 çift büyük boy melek balığı, sürü görselliği yoğun olan neon tetra gibi balıklar koyup orta ve yüzey seviyede dolgun bir görüntü, dibe göz zevkinizr hitap eden vatoz ve çöpçü türlerini koyup dipte hareketlilik yaratabilirsiniz ayrı yeten bitkili bir akvaryum olacağından karides ve salyangozlar gibi temizlik ekibini ekleyip tadından yenmez bir akvaryum yapabilirsiniz. Belki kim bilir alacağınız melek çifti uyumlu çıkar ve kendi yavrularını büyütür
Orionled Kullanılır Mı
100cm bitkili akvaryumum için orionled aquaslim 90cm almayı düşünüyorum. Memnun kaldınız mı önerir misiniz yoksa başka marka mı almalıyım
Akvaryumum Hakkında Yorumlarınız Ve Tavsiyeleriniz
Akvaryumunuz oldukça sade ve hoş gözüküyor. Bitkilerinizin türlerini yapay zekaya sorup hızlıca öğrenebilirsiniz.
1- çöpçü balıkları gruplar halinde yaşar (min 4-6) ayrı yeten bu balıklar biraz daha yüksek hacimli akvaryum ister
2- japon balıkları suyu çok çabuk kirletir filtreniz yetersiz gelebilir ayrı yeten bitkileriniz sert yapraklı anubias veya java fern türü değilse japonlar uzun vaade de bunları yiyecektir aynı zamanda japon balıkları için ufak bir akvaryumunuz var bu balıklar daha geniş yüzme alanı ve bol oksijenli suları sever.
3- toprak katmanı +3cm ise bitkilerinizi dikerseniz daha güzel bir görünti elde edersiniz.
Genel tavsiyem tür seçeminiz biraz hatalı japonlar ve çöpçüler için daha büyük bir akvaryum yapabilirsiniz veya tür değişikliğine gidip bitkili bir karides ve beta tankına veya endler gibi küçük canlı doğuranlar bakmanız daha doğru olur
30 Lt Kaç Lepistes
[QUOTE=cihann7]
Usta ben katılmıyorum 30 litreye 15 lepistes sıkıştırmak, pek mutlu ve sağlıklı ortam sağlamaz. Çünkü zaten bu balıklar sürekli doğurur ayırmasa bile ister istemez 2-3 yavru kalacak ve zamanla eldeki balıkları çıkartmak zorunda kalacak. Ayrıca dişi lepistesler damızlık boyda 3-5 cm arası olur hesabınıza göre 30 litreye 15 lepistes fazla değil az gelmiş olur.

İster istemez yavru kalacağı için ayırmasanız da, o yüzden sayıyı sınıra yakın söyledim bana kalırsa en fazla 10 zorlarsanız 12 başka canlı olmayacaksa tabi
dişi erkek oranı da 2 5 veya 2 6 şeklinde yaparsanız çok sağlıklı olur. İlerde en fazla 1 erkek daha ekleyip 1-2 dişi eklersiniz[/QUOTE]

Hocam kesinlikle size katılıyorum zaten üretim için kısa süreli tutup sonra ayıracaksa yeterli fakat uzun vaadede kesinlikle tavsiye etmem. Yanlış ifade etmişim affola [:3][EDIT]Mesutoviç,2025-07-03 00:58:37[/EDIT]
Yeni Beta Akvaryum Kurulumu
Merhabalar öncelikle suyu dinlendirmeniz gayet yerinde bir hamle fakat bulunduğunuz yerin şebeke suyununa ağır metaller ve kloramin gibi balık sağlına zararlı olabilecek maddeler uçmaz eğer bunlar katılmıyorsa bir kaç gün dinlendirip kullanabilirsiniz eğer varsa şayet ben dinlendirsemde crystalpto aquatics aqua conditioner kullanmaya gayret ediyorum.
Bitki konusunda ise elodea köklü değildir gömenize gerek yok fakat kuma hafifce tutturup veya bir taşa ip ile bağlayıp sabit bir görüntü elde edebilirsiniz bunun yanında ufak bir taşa bağlanmış anubias ve su yüzeyinde su mercimeği ile betanıza daha doğal ve görselliği daha yoğun bir ortam sunabilirsiniz.
Betanızı günde 3 defa beslenemenize gerek yok su hacminiz az olduğundan dolayı suyunuz hızla kirlenecektir bunun yerine günde 1 veya 2 defa yem vermeniz kabızlık durumuna önem olarak haftada bir oruç tutturmanız (yem vermemeniz) daha iyi olacaktır balıklar az beslendiği çin değil genelde fazla beslendiğinden ölür.
Bitkiniz geldikten ve akvaryumda yeterincr gelişim gösterdikten sonra su değişim sıklığınızı belki azaltabilirsiniz nitekim bitkiler yem artığı ve balık pisliklerini besin olarak kullanır sadece %10 haftalık yeterli olur.
Mavi damla metilen mavisi olsa gerek. Asla ana tanklarda kullanımını tavsiye etmem bakteri kültürünü öldürür filtreleri kullanma amacımız yararlı bakterilere uygun ortam oluşturup onların çoğalmasını sağlayarak balıklar için zehirli olan amonyağı nitrit ve nitrata çevirip bunların bitkilerin kullanmasını sağlamaktır. Suyu dinlermemizde keza amaç bakteri öldüren klorun sudan uzaklaşmasını beklemektir.
Hiç bir canlıyı kendi akvaryumu bile olsa direkt koymak çok güvenli değildir değişen su şartlarından dolayı balık şoka girip ölebilir aşılama ile su değerlerine alıştırırsanız risk almazsınız.
Kumu eklemeden önce un eleği tarzı bir şey yardımıyla yıkamayı unutmayın iyi hobiler[EDIT]Mesutoviç,2025-07-03 00:53:27[/EDIT]
30 Lt Kaç Lepistes
Gayet yeterli olur hatta fazla bile olabilir. Genelde balığın ihtiyacı olan hacim balığı boyu(cm)×su(lt) ortalam 3cm olan bir dişi lepistes için 3 litre uygun olur ama bu rakam filtreleme, bitkilendirme gibi ek faktörlerle azalacaktır. Dişi sayısı sabit tutup 1-2 erkek eklemek verimi artırabilir
Bunun Türü Ne?
İlk fotoğrafdaki bitkiyi anlayamadım ama altdaki christmas mossa benziyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.