ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
electrofish
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2005 21:32
Son Ziyaret:
16 Aralık 2019 21:05
Toplam Mesaj:
267 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail AKAY
Doğum Tarihi:
30 Nisan 1986
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
mekatronik teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İSMAİL AKAY

SON 10 MESAJI

Camların Ek Kısmında Baloncuk
Erhan Bey Merhaba; öncelikle hoş buldum, çok teşekkür ederim 10 yıl aradan sonra tekrar hobiye dönmek çok keyif verici. Öncelikle yorumunuz bir nebzede olsa içime su serpti. Cam kenarları el kesmesin diye pah kırılmak sureti ile güvenli hale getirilmiş. 8 mm olan cam kalınlığı yapışma yüzeyi olarak 6mm ye düşmüş durumda akvaryum iç köşeleri ve pah kırılma neticesinde azda olsa boşluk oluşan dış köşeleri silikon ile doldurulmuş şekilde. Camcı arkadaşım tarafından hediye olarak hazırlandığı için elindeki imkanlarını kullanarak sağ olsun hobiye adım atmama vesile oldu. Fakat tahmin etmediğimiz şekilde böyle bir sorun yada durum ile karşılaştık.
Camların Ek Kısmında Baloncuk
Egemen Bey; öneriniz için teşekkür ederim. Fakat ürün hediye olduğundan ve açıkçası problem yaşanacağını tahmin etmediğimden 8 mm camı uygun buldum. Sanırım yapıştırma ile ilgili bir hata yada gözden kaçan bir durum var.

Armağan bey; umarım bahsettiğiniz gibi bir durum, zararsız kabarcıklardır. Açıkçası 150 lt suyun ofisin ortasına boşalması hiçte iyi bir durum olmayacaktır. Tabi hala tedirginlik yok değil. Sızdırmazlık mukavemetini arttırma adına yapılabilecek bir şey var ise tavsiyelerinizi rica ederiz.
Camların Ek Kısmında Baloncuk
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 12 yıl aradan sonra hobiye kaldığım yerden devam etme kararı alarak 80x40x50h 8mm camdan bir akvaryum edindim. Yaklaşık 4 gündür teste tabi olan akvaryumun cam birleşim kısımlarında baloncuk benzeri bir oluşum gözlemledim. Akvaryumu ofise kuracağımız için malumunuz hafta sonu ve geceleri müdahale şansım olmayacak. En ufak bir sızdırma konusunda tereddüt yaşamadan akvaryumu kurmak niyetindeyim. Ekteki fotoğraflar üzerinden değerli görüşlerinizi rica ederim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/5339/250120190805251.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/5339/250120190901031.jpg[/IMG][EDIT]electrofish,2019-01-25 09:01:12[/EDIT]
Fanlı Soğutma Sistemi Hk.
    Arkadaşlar merhaba akvaryumunuz daki buharlaşmayı hızlandırdığınızda ancak akvaryumunuzdaki su sıcaklığı düşer fakat beraberinde ortamdaki nemde artacaktır. Bu yüzden akvaryumun bulunduğu ortamında çok iyi havalandırılması gerekecektir. Fan adetine gelirsek litreyle değildi suyun yüzey alanıyla daha yakından ilgili olduğunu düşünüyorum. Fakat bir hesabı var mıdır bilemiyorum deneyerek bulabiliriz. Termostatı ise otomasyon elektrik malzemeleri satan elektrikçilerden temin edebilirsiniz. Sıcaklık değeri ayarlanabilen ve anahtarlama yapan termostatlar mevcut.
Iç-Dış filtre sarfiyat farkı
Aynı enerjiyi sarfediyorlar. İkisi de eğer 13W güce sahiplerse aynı enerjiyi sarfettiklerini gösterir. İç filtreyi iptal edip dış filtreyi kullansanız sarfiyatta bir değişiklik olmaz elektrik faturanız geçtiğimiz aylardakinin aynısı gelir. 
Sump için temiz su çıkışı borusu
Merhaba ;klimaların su tahliyesinde yada lavabo altlarında vs. kullanılan piyasada "gırtlak hortum" ismiyle bilinen spiral hortum sanırım içinize yarayacaktır. Örnek bir foto ekliyorum.

Lepistes Akvaryumunun Isısı Kaç Derece Arası Olmalı ?
Akvaryumunuzu ortalama 25-26 derecede tutarsanız balıklarınız sorunsuz yaşayacaktırlar. Önemli olan sıcaklığın sabit olması ani sıcaklık değişimleri alçak veya yüksek sıcaklıktan daha kötü hatta balık kayıpları gibi sonuçlar doğurabilir. 
Lepistesim Erken Doğum Yaptı
Su şartlarından stresten vb. gibi özel durumlardan balığınızın erken doğurmuş olma ihtimali yüksek. Yavrulara yavru yemi ile birlikte artemia verebilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde gelişeceklerdir. Periyodik olarak su değişimi yapmanızı tavsiye ederim yavruların gelişiminde oldukça önemlidir. 
Siyah Moli Hakkında.
Genelde; denildiği gibi canlı doğuranlar uygun ortam şartlarında ortalama ayda bir yavru verirler. Canlı doğuranlar yavrularını yerler fakat genelleme yapmak biraz zor yemediği durumları da gördüm açıkçası. Siz yine de tedbirinizi alınız.
30cm'lik Lepistes Akvaryumu Kaç Gunde Bir Suyunu Değiştirip Temizlemek
Kullandığınız filtre ve akvaryumunuzun tam ölçüsüyle birlikte balık adetinizi yazarsanız sizlere daha net bir şekilde yardımcı olabiliriz fakat lepistes gibi küçük bir balıkta olsa 30 cm lik bir akvaryumun küçük olduğunu düşünüyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.