ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ReaLiST
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
56
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Aralık 2008 15:11
Son Ziyaret:
27 Şubat 2024 08:50
Toplam Mesaj:
1961 [0.34 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun Reşit Zincir
Doğum Tarihi:
21 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Kimya delisi, -Boya Üretimi-
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çok malawi, orta amerikan, biraz da canlı doğuran
(eski nick= harunresitz)


Bir Gün...

SON 10 MESAJI

Eheim Conta 170 Tl !
Arkadaslar bilgiler icin cok tsk ederim. Yarin cozum uretmeye calisacagim
Eheim Conta 170 Tl !
Arkadaşlar merhaba, Eheim 3 professional (2171) dış filtre kullanıyorum, sürekli hava yapıyor ve bunun sebebinin conta kaçağı olma ihtimalini düşünerek Anadolupet firmasına ulaştım fakat basit bir conta için 170 tl fiyat verdiler. Önerisi olan var mıdır, yardımcı olabilir misiniz?
Yıllar Sonra Yeniden 120*120*50*100 (güncellendi)
[QUOTE=ozgurrrrr]Hayırlı olsun. yosunlar için exel sıvı gübreleri işe yarıyor.yosunu yumuşatıyor. yosun yiyen canlılar dan yardım alabilirsiniz otocat,nerite salyangoz,amano karides,sae gibi..
benim akvaryumum güneş almasına rağmen yosun yok. su üstü bitkileri (pistia gibi) hızlı nitrat tüketiyor. aklıma gelenler şimdilik bunlar. sağlıklı hobiler[:iyi:][/QUOTE]

Otocat, nerite ve sae ler var.
Tşk ederim.
Yıllar Sonra Yeniden 120*120*50*100 (güncellendi)
Arkadaşlar yıllar öncesinde daha çok zaman buluyordum fakat iş yoğunluğum sebebiyle aranıza çok dahil olamıyorum. Yaklaşık bir yılımızı doldurduk, akvaryum 3 cephesiden ışık alması sebebiyle başlangıçta biraz yosun problemlerimiz oldu ama sonrasında genel olarak atlattık. Aydınlatma son 2 haftadır 4 + 4 saat şeklinde yapılmaya başlandı ve yamaç üzerindeki yosunlarda aydınlatmamız led ve derinliğimiz çok yüksek olmasına rağmen fotosentez görülmeye başladı. Akvaryumda ortalama 10 günde bir yüzde 20-30 seviyesinde su değişimi yapıyorum, neredeyse 8-10 aydır bir kaç yosun problemimiz var. Bu konuda önerisi olan arkadaşları dinlemek isterim. Teşekkürler.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64173/180420201332171.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64173/180420201332401.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64173/180420201332481.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64173/180420201333141.jpg[/IMG]

[VID]https://youtu.be/2YHip6ynCdA[/VID]

Akvaryumda en çok hoşuma giden detaylardan birisi dış filtre emiş hortumu gibi gibi mekanik hortumlar ortalıkta yok, su değişimi gibi durumlarda ortalıkta kova hortum gibi sıkıntılarımız yok. Ofis zemini yapılırken yer altından boru hatları çekildi bu sayede daha temiz ve kolay bir su değişimi yapıyorum. [EDIT]ReaLiST,2020-04-18 15:52:52[/EDIT]
Yıllar Sonra Yeniden 120*120*50*100 (güncellendi)
Arkadaşlar tekrar merhaba, akvaryumun imalatı bu hafta nihayet başlıyor. Akvaryum ofisimizde yer alacağı için su değişimlerinde hortumla falan uğraşmamak adına direk zeminin altından akvaryuma boru hatları çektirdim. Aksan Akvaryum Mehmet Abi gerekli camda gerekli yerleri delerek bağlantıları adapte edip start veriyor. Bende bu hafta ekipman alımlarına başlamak için ekipman araştırıyorum. Özellikle dış filtre, external ısıtıcı, gibi ekipmanlar konusunda tavsiyelerinize ihtiyacım var. Filtre konusunda en önemli kriterlerimin başında sessizlik geliyor. Geçmiş yıllarda kullandığım dış filtreler arasında en sessizi Eheim idi. Şu an bu akvaryum için önerebileceğiniz ekipmanlar konusunda fikir verir misiniz? Bir de low tech bir akvaryum olacak, o nedenle zemin hazırlığı konusunda da tavsiyelerinize ihtiyacım olacak.
Yıllar Sonra Yeniden 120*120*50*100 (güncellendi)
[QUOTE=MiSoSiKiaN]Merhabalar,
Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun.
Naçizane tavsiyem akvaryumun 50 cm olan kısmını biraz daha genişletmeniz yönünde olacaktır. Öncelkikle akvaryum ne kadar geniş olursa o kadar fazla keyif veriyor inanın.

Sonrasında akvaryum yüksekliğiniz bitkili bir akvaryum için çok fazla. 100 cm ve 120 cm olan yüksekliklerde bitki eklemesi yada düzenlemesi yapmanız çok zor olacaktır. Eğer canlı birki eklemeyecekseniz bu kısmı es geçebilirsiniz.

Daha sonrasında içerisinde görünmesini istemediğiniz malzemeler kısmı var. [:)] Bu durumuda sump sistemi ile çözebilirsiniz. Hem daha az yer kaplar, hem daha güzel filtreleme yapar. Sabit olarak bir tahliye birde basma borusu ile sistemi çözebilirsiniz. Isıtıcı gibi ek malzemelerde sump sisteminde olacağından görüntü kirliliği yapmayacaktır. Sump sistemi sesli olur ses olsun istemem derseniz tekrar dış filtre seçeneğine dönmek zorunda kalıyoruz. Onun içinde ısıtıcılı filtre almanızdan ziyade istediğiniz kaliteli bir dış filtre alarak harici ısıtıcı kullanmanızı öneririm. Zira ısıtıcılı fitre seçeneği çok yok. Bulabileceğiniz modellerinde size ne kadar cevap verebileceği muallak. İkisini ayrı ayrı kullanmak en mantıklısı bence.

Tekrar hayırlı olsun ve kolaylıklar,
Saygılar,
[/QUOTE]

Oneriler icin tesekkur ederim. Harici isitici ve filtre kullanmak evet daha mantikli gorunuyor. Yukseklik konusunda bende cok tereddut ettim fakat mimar abimiz bu sekilde olmasi konusunda cok israrci oldu bir sekilde bu konuyu çözmeye çalışacağız artik. Odamda sump gurultusu istemiyorum o nedenle ozellikle de gecmis donemden tecrübe ettigim Eheim dis filtre modellerinden birisi ile start vermeyi dusunuyorum. Cok sessiz ve verimli buldugunuz bir filtre varsa tavsiye alabilirim. 50 cm genisligi malesef proje itibariyle degistiremiyorum:(
Yıllar Sonra Yeniden 120*120*50*100 (güncellendi)
Yeni görsel aşağıda

Ölçüler: 120*120*50*100
Canlı Türleri: Sürü balıkları
Bitki Türleri: Muhtelif düşünüyoruz (tetralar dahil edildi)
Tankın Yaşı: 1
Filtrasyon ve Işıklandırma: Bünyamin Bey tarafından led aydınlatma yapıldı, uv filtre eklendi
Tasarım ve Dekorasyon: Geçmiş tecrübelerimiz ve bir kaç eski arkadaşın fikirleri ile yeni bir çalışma başlıyor.

Arkadaşlar merhaba, forumun eski bir üyesiyim, iş yoğunluğum sebebiyle bu hobiden uzaklaşmak zorunda kalmıştım. Ofis değişikliği planlarımla birlikte yeni tanıştığım mimar Uğur Abi'nin ofisindeki akvaryum ve discusları gördüğümde tekrar bu heves depreşti ve yeni yapacağımız ofise bir akvaryum dahil etsek mi acaba derken kendimi tekrar forumda buldum.

İşe profesyonel bir mimar el atınca değişik detaylar oluşmaya başladı ve bugün kendimizi Aksan Akvaryum Mehmet Abi'nin yanında bulduk. Uzun ve keyifli bir sohbetten sonra ölçülerimizde kısmi revizeler oluşmaya başladı. Haftaya akvaryum imalatımız başlayacak gibi görünüyor.
Akvaryumu ofise kuracağız ve en nefret ettiğim akvaryum içerisine sokmak zorunda kaldığımız mekanik kirlilikler (filtre hortumları, ısıtıcı vs. ) ortalıkta olmamalı dedikten sonra akvaryumun su değişimini sağlamak için uygun bir noktadan delik açalım fikri ile başladık ve filtreleri saklamak için özel bir alan hazırladık, bakalım neler olacak. Bugün ısıtıcı konusunda da Mehmet Abi'nin niye ısıtıcılı filtre almıyorsun önerisi ile birlikte bu grup filtreleri araştırmaya başladım. Bu projede tasarım konusunda katkı sağlamak isteyen arkadaşları da bekleriz.

Şimdilik bu kadar arkadaşlar, gerekli ekipmanlar, önerileriniz oldukça konuyu güncellemeye çalışacağım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64173/080220192255561.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/64173/080220192256191.jpg[/IMG][EDIT]ReaLiST,2020-04-18 13:21:10[/EDIT]
3D ARKA FON YAPTIM BALIKLARIM 1 GECEDE OLDU
Merhaba, uzun zamandır foruma yazmamıştım, özel mesajla gelen bildirim nedeniyle bu konuda fikrimi ileteyim. 

Ürün seçinimiz oldukça doğru bir tercih ama uygulama konusunda eksikleriniz var. Bir çok kimyasal ürünün kürlenme süresi dediğimiz uzun bir kuruma ya da kaba tabirle taşlaşma süresi vardır. Bu süre ortalama betondaki gibi 28 gündür. Yani uygulama yapıp iki gün sonra parmağınıza boya bulaşmıyorsa bu onun tamamen kuruduğu anlamına gelmez. Sadece yüzeysel kurumasını tamamlamıştır. Böyle bir durumda ürün çok fazla inceltilmeden uygulanmalı (inceltme esnasında su oranı arttıkça ürünün formülasyon yapısı zayıflayacağı için suya karşı olan direnci de düşecektir) ve uygulama bittikten sonra en az 25 derece ve üzeri şartlarda bekletilmeli, hatta mümkün olursa 60 derece sıcaklık üzerinde uzun süreli bekletilmeli (minimum 12 saat olabilir) bu şekilde kürlenme süreci uzatılmalıdır. 
Bu tarz işlemler ne kadar olursa olsun, boyanan cisimler suya konulmadan önceki sürenin 7 günden aşağı olmamasına özen gösterin. 
Sonrasında ise, boyanan nesnelerin tuzlu suya konularak en az 3-6 saat beketilmesinde ve sonra akvaryuma aktarılmasında fayda vardır. Akvaryuma bu süreçlerden sonra konulan nesne yine de kısmen çözünmelere neden olacağı için, akvaryuma konulduktan 1 gün kadar sonra akvaryum suyunun en az % 50si değiştirilerek oldukça güvenli bir ortam oluşturulmuş olur. 


Tanganyika Yavru Tankı
Kardeşim, maşaallah pırıl pırıl bir tank olmuş. Bir öneri de bulunmak istiyorum; ortada ki amazonu çıkartır mısın? Görüntü çok daha güzel olacak emin ol. 
Akvaryum ve balık sayısı
Malawiler genel olarak 1erkek 3-4 dişi şeklinde koloni kurularak bakılması gereken türler. O nedenle sağlıklı ve mutlu balıklarınız olsun artı düzenli olarak yavrular alayım istiyorsanız türleri arttırmak yerine erkek dişi oranına dikkat ederek hareket etmelisiniz. Bir de yunus için ideal akvaryum boyutları 300 lt ve üzeridir Bunu dikkate alacak olursanız sizin o akvaryumda 1e 4d gibi yunus bakmanız lazım. Akvaryum çok boş kalacak diye düşünebilirsiniz ama balıklarınız ne kadar rahat ederse renklerini ve kendilerine özgü yaşamlarını o kadar çok gösterir ve o kadar çok yavru verirler. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.