ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
adjustment
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2006 15:30
Son Ziyaret:
10 Ocak 2007 14:42
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ferruh Bahadır ÜNSAL
Doğum Tarihi:
04 Ağustos 1971
Yaş:
53
İl:
Mugla
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ferruh Bahadır Ünsal

SON 8 MESAJI

Büyük Balık Küçük Balık ?

 Daha önceki forumlarda bu konu çok tartışılmıştı. Ama kendi deneyimlerim ve forumlardaki genel görüş yavruların akvaryum içerisinde doğal olarak büyütülmesi. Sizin de belirttiğiniz gibi kayıplar oluyor ama sağ kalanlar oldukça güçlü oluyorlar.

Balıklar felç olurmu?

 Aslında sıcaklıkla ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum. Özellikle yeni su eklerken aynı sıcaklıkta olmasına özen gösterdim. Buna rağmen yaklaşık yarım dereceden az miktar normalden sıcak oldu... Yani 28.5 dereceye yükseldi... Ama tatil yemlerinin prospektüsünde %40 lık su değişimi öneriliyordu... Normalde %10-%15 civarında yaptığım su değişimini bu kez %40 yapmıştım.

 Cevaplar için teşekkürler.

Balıklar felç olurmu?

 %40 lık su değişiminden sonra bir aykılıç, iki moly ve bir veliferayı 1'er günlük arayla benzer şekillerde kaybettim. Bir gece önce gayet sağlıklı olan balıklar, bir gece içerisinde sanki felç olmuşlar gibi kuyruk yüzgeçlerini kıpırtatamaz duruma geldiler. Akabinde de öldüler... Ama hepsi birlikte değil, neredeyse 1'er günlük aralıklarla...

 Herhangi bir dezanfektan veya ilaç kullanılmadı. %40'lık su değişiminden önce 4 gün için iki tablet tatil yemi verildi, anahtar bırakılarak yemleme de yapıldı.

 Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

(100cm. bitkili ve dekorlu akvaryum, 5d, 2e kılıç, 4d, 2e moly, 2e aykılıç, 2d, 2e velifera, 1d, 1e platy, 2 neon, 5 çöpçü, 1 vatos, 15 kadar değişik türde yavru)

bir sırrı vardır mutlaka!
 Bence bazı balıklar yavruları yeme alışkanlığı kazanıyorlar zamanla... Benim bir platim yem almıyordu. Hasta zannettim önce, ama uzun sure bu devam edince, yavrularla beslendiğini farkettim. Balığı akvaryumdan uzaklaştırınca sorun çözüldü...
CANLI DOĞURAN (KAFA KARIŞIKLIĞI)

 Sertaç Bey, sanırım aynı zamanlarda başlamışız bu hobiye, ben de başlangıçta bu problemleri çok yaşadım. Ancak şu anda yavruları yenmeden yaşatabilmek dışında sorunum kalmadı.

 Sizin de yaşadığınız sorunların en büyük kaynağı, kanımca, aldığınız balıkların yeterince iyi olmamaları sanırım. Ben bulunduğum yerde üretilen ve genellikle renklerinden öte, safkan olmalarına özen gösterdim. Doğal koşullarda üretilen balıkların bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğunu gördüm. İlk aldığım balıklardan sadece bir tanesi halen yaşıyor. Bulunduğunuz yerde üretimi yapılan balıklar, o bölgenin su koşullarına alışık olmaları sebebiyle genellikle sorun yaratmıyorlar.

 Kullanılan ilaçları, dezenfektaları, artık kullanmıyorum. Onlar oluşmaya başlayan su dengesini etkiliyor ve ölümleri artırıyor. Ayrıca filte sistemini doğru yerleştirme, akvaryumdaki su sirkilasyonu ve akıntı yönünün ve miktarının da doğru ayarlanması gerektiğinin farkına vardım.

 Dip suyu çekimininde, akvaryumdaki balık sayısı, akvaryumun büyüklüğü ve bitki miktarı, kullanılan yem ve yem miktarı ile değişebilen bir olgu olduğunu düşünüyorum. Genellikle ben, iki haftada bir %10 - ,%15 arası bir miktarda dip çekimi yapıyorum. Zaten ilk akvaryum kurulduğunda sanırım 1 ay gibi bir süre dip çekiminin yapılmasına gerek yok.

 Yemleme sırasında iç filtrenin kapatılması, yemlemenin daha verimli olmasını ve filtrenin gereksiz, yere yemle kirletilmesinin önüne geçiyor.

 Ben forumlara katılarak çok değerli bilgilerini esirgemeyen ustalaşmış akvaryum meraklılarının son derece iyi niyetle aktardığı ve genellikle %100 doğru olan görüşlerinin birebir uygulanmasından ziyade kendi Akvaryumunuza uygun şekilde yorumlayarak uygulanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Bazı tecrübeleri kaleme almak kimi zaman imkansız hale gelebiliyor. Her forumda aktarılan bilgiler çoğunlukla farklı koşullar için geçerli, onları birebir uygulamak yanlış sonuçlar doğurabiliyor.

 Saygılarımla, sağlıklı balıklar.

Kılıç kuyruk hamile mi?

 Akvaryumun içerisini ne kadar bitkili, ne kadar yavruların saklanabilecekleri yer olursa olsun, benim görüşüm, ilk zamanlar yavruların yavrulukta bakılmaları gerektiğidir.

 Akvaryumumda 3 doğum gerçekleşti ve ben de bu sitede yer alan genel kanı üzerine yavruluğa almadım. Ve tüm yavrular zamanla yenilerek öldüler.

 Ben yavruların, ana tankta, yavrulukta tutularak, en azından ilk doğumlarda, diğer balıklar tarafından yenilmesinin önlenmesi, balıklarda şartlı refleks yaratacağını düşünüyorum. Keza yavrulukta olmalarına rağmen, diğer balıklar, yavrulara saldırmaya çalışıyorlar. Bir süre sonra bu ilgi azalıyor.

 Daha sonra ana tankta doğum yapıldığında yavruların yaşama şansının daha yüksek olacağını düşünüyorum.

 Saygılar.

bunlar neden çiftleşmiyor?

 Ben gözlemlerimde, akvaryum suyu sıcaklığının, çiftleşmede ve yavrulamada, bir faktör olduğunu düşünüyorum. Bendeki kılıçkuyruk erkeği; düşük akvaryum suyu sıcaklığında kur yapmayı bırakıyor.

 Canlı doğuran akvaryumunda, 28 derecenin ideal akvaryum suyu sıcaklığı olduğunu düşünüyorum.

 Saygılar.

İtiraf edin.

 Akvaryumu üç hafta kadar önce oğlum için aldım. Ona sorumluluk duygusu aşılamaktı amacım. Ama sonra benim için hobi olmaya başladı. Akvaryumu 100cm lik bir başkası ile değiştirdim. İçerisine canlı doğuranlarla doldurdum. Akvaryum ilgimi çektikçe bu site sayesinde pek çok şey öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum. Ancak gördüm ki başlangıçta iyi niyetli olsa da yaptıklarımın çok büyük kısmı hatalıymış. Sonuç mu? İki çöpçü, üç molly, bir vatos, 6 kılıçkuyruk sizlere ömür.

 Keşke, akvaryumculukla ilgili daha geniş bir araştırma yaptıktan sonra bu hopiye başlasaydım. Bu kadar çok balık kaybetmemiş olurdum.  Balıkların benim bilgisizliğim nedeniyle ölmeleri çok üzücü.  Eğer hatalarımı öğrenmemiş olsaydım suçu balıkları satan akvaryumcuda bulacaktım ve vijdanım rahat olacaktı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.