ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aybarsone
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2011 14:13
Son Ziyaret:
02 Kasım 2011 16:36
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Aybars Tansel
Doğum Tarihi:
27 Mayıs 1968
Yaş:
56
İl:
Istanbul
Meslek:
Dekoratör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Aybars Tansel

SON 10 MESAJI

imdat sakalım çıktı
Selam,
Aquastarları kapatın, 2 grolux çalışsın. Aydınlatma 8 saat düzenli olsun. Gübreleme bu safhada yapmayın. CO2 yi iki misline çıkarmak iyi sonuç verir. CO2 ışıklarla açılsın ve kapansın veya CO2 ışıklardan 45 dakika önce açılırsa bitkiler için daha iyi olacaktır. Su değişimlerine devam. Yemleme az olsun. Akvaryumun yeni olması nitratınızı tetikliyor. Biraz bakteri kültürü eklemek iyi sonuç verecektir. Sorundan kurtulunca ışıkları yavaş yavaş eski düzenine getirir 10 saat ve daha sonra 12 saate çıkarırsınız. aydınlatma düzenli olmalıdır. Yosunlar bitkilere nazaran değişikliklere daha çabuk tepki verirler. Bitkinin fotosentez için zamana ihtiyacı vardır. Doğada güneş nasıl devamlılık gösteriyor ise bize de bunu taklit etmek düşer. Aydınlatmalar arasında ki karartmalar bitkilerin gelişimini olumsuz yönde etkileyecek, alg lere gün doğacaktır. Hızlı gelişen bitki eklemek te iyi sonuç verir. Sevgiler.
green spot
Selam,
Sağ fotoda görünen yosun sakal yosununa benziyor. Bu arada bitkilerinizin gelişim hızını arttırmak gerekir. Sanırım hızlı gelişen bitki yok akvaryumunuzda. Fosfat eklemek şu aşamada yosunlarınızın gelişimini hızlandırabilir. Bu arada balık yoğunluğunuzu bilemiyoruz. Fosfat bolca yemlerde mevcuttur. Öncelikle sorundan kurtulmanız lazım. Işık şiddetinizi yarı yarıya azaltın. CO2 aşılamasını ışıkların kapanması ile kesilecek şekle getirin. Işıklarınızı günde 8 saat yanacak şekle getiriniz. Co2 yi 2 damla veriyorsanız 4 e çıkarın. Gübreleme yapmayın ki algler beslenemesin. 2 günde bir %20 lik su değişimleri yapın. Suda bulunan maddeler bitkilere yeterli gübrelemeyi sağlayacaktır. Bir kaç hızlı gelişen bitki ekleyiniz. Çınar , Elodea, Tilki kuyruğu vs, gibi. Yeşil spotları cüce vatozlar bayılarak yerler, birkaç tane ekleyebilirsiniz. Sakalları bir tek Sae ler yiyor, küçükleri daha etkili. Yemlemeyi de azaltın bu arada. Tamamen kurtulduktan sonra yavaş yavaş ışıkları arttırarak 12 saate doğru çıkabilirsiniz. Aynı sorun bende de olmuştu ve bu şekilde çok kısa bir sürede kurtuldum. Sevgiler.
suyun üzerini kaplayan yosun nedir?
Selam,
Belki fotoğraf eklerseniz daha yardımcı olabiliriz. Bir tür bakteri de olabilir. En iyisi akvaryumunuz hakkında daha ayrıntılı bilgi veriniz, yeni mi kuruldu, dip çekim sıklığınız, kullandığınız ilaç veya düzenleyiciler, kumunuz dekorlar vs. gibi.
Amerikandan Bitkiliye...
Selam,
Bu konu ile ilgili forumda biraz araştırma yaparsanız, tatmin edici bir çok yazıya ulaşabilirsiniz. Tek başına kuvartz kum yeterli olmayacaktır. altına lav taşı koymak daha etkili olcaktır. Torf ile ilgili çok fazla yazı var. Bunun için biraz tecrübeye sahip olmak lazım, başınız derde girebilir. Tetrazonlar için bir şey diyemeyeceğim, bilen ve yetiştiren arkadaşlar daha iyi cevap verebilirler. Sevgiler.
cikletler akıntı sever mi?
Selam,
Akıntıyı bir iç filitre ile arka camdan yalatarak verirseniz bir sorun olmayacaktır. Aksine zaman zaman akıntıya karşı hoşlanarak oynaştıklarına şahit olursunuz. Bol kayalık alanlarla akıntısız bölgeler de yaratın ki dinlenecek alanları olsun. Sevgiler.
Bu yosunun türü ne+tedevisi ne?
Evet uv filreye katılıyorum. Kesin çözüm mü? Tabii ki de değil. Ama son derece yardımcı. Uv filitrem kurulum aşamasından itibaren her daim ve 24 saat çalışır durumda oldu. En ufak bir dengesizlikte, örneğin fazla bir budama vs, sonrasında yosun ile az da olsa karşılaşmışımdır. Ek önlemlerimle yok etmişimdir. Ayrıca yemlemeyi de azltmayı unutmayın. Sevgiler.
Bu yosunun türü ne+tedevisi ne?
Selam,
Kesinlikle sakal yosunu. Öncelikle bitkili akvaryumunuzda kullanmış olduğunuz midye kırığı olumsuz etki yaratır. Bu meretten kurtulmak için benim yaptığım önlem şu şekilde. ışıklandırmayı yarı yarıya azaltmak. Gübrelemeyi sorundan kurtulana kadar kesmek. CO2 yi 2 damla dan 4 damlaya çıkarmak. Hızlı büyüyen bitkileri çoğaltmak. Yosun görülen bölgeleri budamak, taşlar veya kumlar üzerinde ise, o kısımları akvaryumdan uzaklaştırmak. Işıklandırma saatini 12 saat veriyor iseniz 8 saate düşürmek. Hasılalı olarak değil. Gün içerisinde 8 saat açık kalacak ve kapanacak. Co2 gübreleme ışıklardan yarım saat önce açılacak , ışıklar kapanınca CO2 de kesilecek. Ben bunları uygulayarak 1 hafta içinde kurtuldum. Daha sonra yavaş yavaş ışıklandırmayı birer saat birer saat arttırarak 10 ve 12 saate getirip gübrelemeye yavaş yavaş başlayabilirsiniz. Fakat düzenli CO2 gübreleme şart. Su değişimleri unutulmamalı. Bu süreç içerisinde günde %20 şerlik su değişimleri de yapılmalı.
Kolay gelsin.
aybarsone2011-04-17 13:36:45
kh ve nitrat hakkında öneri ve görüş..
Merhaba,
Olması gereken değerler Tropeus için ph:8,5, Kh: 12 ila 18, gh:7 sıcaklık: 25-28 derece su iletkenliği de 600mS dir.
Bu bağlamda değerlerin fena görünmüyor. Kh nın yüksek olması ph dengeni koruyacaktır. Belki biraz aşağıya çekilebilir. Gh ta yüksek görülüyor, bunun için de %20 damacana suyu ile değişim yapabilirsiniz. deneyimlerimle 5 ila 3 kh lık bir düşüş yapacaktır. Bu değişimle genel sertliği de biraz aşağı çekmiş olacaksınız ki, bu değer de daha uygun hale getirecektir su değerlerinizi. Ph ınızı 8 in altına düşürmemeye çalışın. Bu tropeuslarınızın üremelerini olumsuz yönde etkiler ve kolay hastalanmalarına neden olabilir. Ölçümlerinizin ilk değerlerine göre yazdım, ölçümleriniz daha kararlı olmalı. Genel sertlik 8 mi 16 mı?, kh15 mi, 20 mi? Bunlar önemli. Sevgiler.

aybarsone2011-04-17 13:01:25
Prensesler hasta..

Merhabalar,

öncelikle sp leriniz ciddi şekilde stresteler. Suyunuz yeni ve dezenfekte olmuş tankınızda biyolojik döngü başlamamış durumda. Bunu da o iç filitre ile yapmanız kolay olmayacak. Dış filitreye ihtiyacınız var. Oturmamış tankta strese giren balıklarda bu durumlar sık görülür. Su şartlarınızı en kısa zamanda düzenlemelisiniz ve dekora yönelmeniz gerekiyor. Sp lerin saklanacağı veya yuvalanacağı hiçbir yer yok. Akvaryum şartlarını düzeltene kadar tahminen balıklarınızın bir kısmı, yaşam savaşını kaybedecekler. Umarım olmaz ve acilen önlem alırsınız.

Öneri..

Merhabalar,

öncelikle düşündüğünüz ebatlarda bir akvaryum malawi balıkları için küçük gelir. Bol miktarda kum ve kaya olmazsa olmazlarındandır. Sp ler kumu kazacak, kayaların altını oyacak, yuva yapacak ve yavrulayacaklardır. Kumsuz ve kayasız ortamda strese girecek olan balıklarınızı tahminen en kısa zamanda kaybedersiniz. Bizlerin görevi, camdan dünyalara kapattığımız balıklarımıza en uygun ve en sağlıklı ortamı sağlamaktır. Sizin kurmayı düşündüğünüz akvaryum ebatlarında, yine kumlu ve bol bitkili olmak kaydı ile canlı doğuran türleri beslenebilir.

İyi bir dış filitre ve haftalık dip çekimleri ile suyunuzu temiz tuttuğunuzda hiç bir şey olmaz. Ayrıca zamanla kumunuzda oluşacak bakteriler de akvaryum ortamınızın daha sağlıklı olmasına yardımcı olacaktır. .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.