ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kanobi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2014 17:05
Son Ziyaret:
02 Nisan 2024 15:41
Toplam Mesaj:
119 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emin anter
Doğum Tarihi:
30 Haziran 1968
Yaş:
56
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emin ANTER

SON 10 MESAJI

Walstad Metodu Kurulum Ve Süreç
[QUOTE=MrBdk]

Merhabalar Emin bey, doğru anlamışsınız. Ben ne yazık ki ilk 60 gün sadece taban malzemesi ve su dolu şekilde beklettim, su değişimi ve eser miktarda yemleme yaparak. Bitkileri de sonradan ekledim ama Emre beyin de dediği gibi kurulumu bitki dikimi yaparak başlatmak gerekiyor. Benim durumun şöyle bir istisnai yanı oldu, kurulumda kullandığım toprak da dere kumu da hali hazırda yaşam olan başka bir tanktan gelme malzemelerdi. Toprağın o ilk salınımı vs dere kumuna bakteri kolonisi oturma işlemleri tamamlanmıştı zaten diğer tankta. Fakat sonradan bir sebepten o tankı bozdum ve taban malzemesini fazla kurcalamadan bu akvaryumu kurdum. Bitkilerim de henüz hazır olmadığından bari hazır olana kadar bakteri döngüsü yeniden kendini tamamlasın süreç başlasın diye böyle bir yol izledim. [/QUOTE]Tamam şimdi aydınlığa kavuştu işte. Ben de bir terslik var diyordum kendi kendime. Teşekkürler. Takipteyim tankınızı. Nazar deymesin.
Walstad Metodu Kurulum Ve Süreç
[QUOTE=Emrejder]

60 gün sorna canlı eklemesi yapılması tavsiye ediliyor, bitkiler kurulumdan hemen sonra ekiliyor.

[/QUOTE]Tamamdır ben yanlış anlamışım. Teşekkürler.
Walstad Metodu Kurulum Ve Süreç
Merhabalar. Bir şey sormak istiyorum. Yanlış anlamış ta olabilirim. İlk sayfadaki tanıtım yazınızdan bitkileri sanki 60 gün sonra dikmişsiniz gibi anladım. Yani tank kum ve su ile 60 gün bekleyip ondan sonramı dikim yaptınız. Yoksa tankı kurar kurmaz bitkileri diktinizmi?
Nano Bitkili Akvaryum
Merhabalar Hüsnü Bey güzel bir tank olmuş. Ben twinstar dan memnun kaldınızmı diye soracaktım. Nasıl bir faydasını gördünüz. Ne zamandır kullanıyorsunuz gibi... Biraz bilgi verirseniz sevinirim.
Reeflowers Rem Algae Yosun Giderici Hk.
Eyy yurdumun güzel hobicileri bir gün biri çıkacak ve öyle bir alet icat edecek ki işte ahanda tam aradığımız şey diyeceğiz. Bu icat öyle bir şey olmalı ki çok basit, ekonomik ve her yaştan hobicinin kullanabileceği bir alet şeklinde olmalı. Düşündüğüm alete sadece örnek veya aklınızda canlandırma açısından bir örnek vermek gerekirse aklıma ilk olarak twinstar gibi bir alet geliyor. Bu örnek sadece bir canlandırma. Hava motoru kadar bir dış hacmi ve akvaryuma konulabilir bir iç hacmi olmalı. Yani tak çalıştır sadece o kadar. Çok basit, kullanışlı ve ekonomik. Hobici aleti alacak ilk kurulumda bağlayacak ve pirize takacak sadece o kadar. Bundan sonra kesinlikle yosun ve ve CO2 sorunu yaşamayacak. Evet hayal gibi gözüküyor. İşte bunu icat eden adam [B]dünya akvaryum piyasasına[/B] hakim olacak ve bütün dertlerimiz sona erecek. İnşalllah bir gün böyle bir alet icat edilebilir (belki ben görmem) ve yosun ile CO2 sorunumuz mücizevi bir şekilde hallolur. Ve bundan sonra sadece tasarım ve akvaryum canlıları ile ilgili konuları konuşuruz. İşte benim hayalim katılan olur olmaz yine hayal kurmak güzel değilmi...! Laf aramızda bir gün bu gerçekleşecek ve o gerçekleştiren kişi tüm dünyada fenomen olacak hadi hayırlısı...
Can Sıkıntısının Hobiye Faydası
[QUOTE=Astronotus] O konuda haklısınız,seçenek çok fazla değil.Ama emin olun ben İstanbuldayım ve buradada seçenek sandığınız kadar fazla değil.Yani toplamda 20 adet kaya içerisinden 12 adet ayırıp almıştım.Bu birçok dekoratif üründe yaşanan sıkıntı.Aynı sıkıntılı durum diğer tür taşlar ve köklerdede mevcut.Yurt dışı bir forumda güzel bir kurulum videosuna denk gelmiştim,seçenek okadar fazlaydıki insan karar vermekte zorlanır.Maalesef bizler elimizde olanlarla birşeyler yapmaya çalışıyoruz ve bu sebeple,ülkemizde güzel bir kurulum ve tasarım yapıp uluslararası yarışmalarda dereceye giren arkadaşlarımızı gerçekten tebrik etmek lazım.Sonuçta ortada bir tasarım yarışması söz konusu ancak bu yarışmaya eşit şartlarda hazırlanılamıyor maalesef.Umarım hem genel anlamda ulaşılabilirlik hemde ürünlerin fiyatları istediğimiz seviyelere gelir.[/QUOTE]

Süper tespit. Tebrik ederim. Netteki mevcut yabancı akvaryumculara göre Tasarım kousunda her zaman bir sıfır yenik başlıyoruz. Adamlarda müthiş bir malzeme çeşitliliği var ve sanki hepsi bedavaymış gibi kullanıyorlar. Bizim tasarımlar onlarınki yanında çok amatör kalıyor. Uluslararası yarışmalara katılıpta güzel sonuçlar alan Türkler gerçekten zoru başarıyor tebrik etmek lazım. İmkansızlığın ve parasızlığın gözü kör olsun... [:((]
Can Sıkıntısının Hobiye Faydası
Bu dragon stone taşlarından alamazsam gözüm açık gidecek. Çok güzeller. Beğenenip, seçerek alma şansı malesef antalyada yok. İnternetten sipariş etsen ne geleceği belli değil. Kısır döngü işte. Tankın gidişatı iyi takipteyim. İnşallah umduğunuz gibi olur.
76 Litre Bitkili Muazzaammmm : )))
Başlık: 76 Litre Bitkili Muazzaammmm : )))
Öncenikle emeğinize sağlık ama bu başlığı atmadan önce netteki bitkili akvaryumlara bakılmalıydı. Özellikle yabancı sitelere. Bence akvaryum başlığı yapılan sunumu hak etmiyor. Benim nacizane fikrim budur.
130x45x60 Akvaryum Kurulumu
Hayırlı olsun. [:nazar:]
Fotoğraflı Yosun Sorunu Bir Bakarmısınız ?
Tanka yansıyan ışıklardan belliki günışığı görüyor. Yosun bence kaçınılmaz. Tekrar tankın konumunu değerlendirmelisiniz. Nacizane tavsiyem asla günışığı görmemeli.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 24 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.